193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Elementele de baza ale sucurilor facute in casa

Elementele de baza ale sucurilor facute in casa

      Trimite pe mail Printeaza
Elementele de baza ale sucurilor facute in casa
De la folosirea storcatorului, pana la alegerea celor mai bune ingrediente, iata un ghid pentru sucuri de casa din fructe si legume proaspete:

Aparatele de care ai nevoie
1. Storcatoare

Exista doua feluri de storcatoare, care functioneaza prin masticare si centrifugale. Cele care folosesc masticarea sunt mai incete, "mesteca" produsul pentru a separa lichidul de solid, o modalitate relativ eficienta pentru a stoarce destul suc. Cele centrifugale invartesc fructele si legumele pentru a separa pulpa de suc, ceea ce le face mai rapide.

2. Blendere
Exista blendere profesionale si casnice. Cele profesionale iti permit sa incorporezi produse tari, precum nucile. De asemenea, ele fac piure din fructe sau legume la viteze foarte mari si pot avea setari pentru o pasare super eficienta. Blenderele obisnuite sunt mai accesibile ca pret si mai putin puternice, iar multe din ele nu sunt potrivite pentru gheata sau nuci.

Selectia, pregatirea si curatarea
Ia in considerare culorile: niciodată sa nu subestimezi puterea stimulului vizual. Combina ingrediente in culori vibrante, care arata bine si au un gust bun.

Alege alimente de sezon, organice: ori de cate ori ai posibilitatea. Aproape orice are un gust mai bun daca este crescut local si-l cumperi in sezonul lui. Daca iti poti permite alimente organice, nu ezita, mai ales in cazul fructelor de padure, care sunt foarte delicate.

Spala alimentele: e foarte important sa le speli bine, chiar daca sunt organice. Deoarece nu pasteurizezi sucul, trebuie sa reduci bacteriile.

Atunci cand storci citrice, decojeste-le bine, insa lasa si putina pielita alba. Poate da un gust usor amarui, insa ajuta corpul sa absoarba vitamina C.

Fa un smoothie mai bun
Adauga ingredientele intr-o ordine, pentru ca blenderul sa fie cat se poate de eficient. Primele sunt alimentele tari (nucile, semintele, fructele uscate sau congelate) urmate de cele moi (unturi, fructe si legume proaspete), pudre (cacao, proteine, suplimente) si in final lichide. Gheata poate fi adaugata in orice moment.

Scoate ce-i mai bun din legumele verzi
Combina legumele cu fruze verzi cu alimente zemoase, precum mere sau castraveti. Sau, daca ai mai multe setari pentru viteza, impacheteaza-ti frunzele in bilute si foloseste o treapta inferioara de viteza.

Nucile
Vrei sa adaugi nuci, dar te temi din cauza blenderului? Inmoaie nucile in apa pentru cel putin 2 ore si cel mult o zi, apoi amesteca cu lichid.

Indulceste smoothie-urile cu ceva diferit: fructele confiate sunt excelente. Pentru o consistenta mai cremoasa, inmoaie-le pentru cel putin 20 de minute pentru a se rehidrata, inainte de a le adauga in compozitie.

Pulpa: sucurile lasa in urma multa pulpa, care nu trebie sa ajunga in cosul de gunoi. O poti folosi in supe sau dulciuri, precum briosele cu morcovi.

Consumul
Bea repede sucurile, cele proaspete si smoothie-urile se deterioreaza si se oxideaza odata cu expunerea la aer, asa ca e bine sa le consumi la scurt timp dupa ce le-ai preparat.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-11 Vizualizari: 1660


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Elementele de baza ale sucurilor facute in casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la retete mai exotice si ingrediente de succes pe care nu vi le permiteti de obice.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro