193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 6 confuzii pe care le faci la cumparaturi

6 confuzii pe care le faci la cumparaturi

      Trimite pe mail Printeaza
6 confuzii pe care le faci la cumparaturi
Se intampla uneori sa te intorci de la cumparaturi cu altceva decat aveai trecut pe lista.

Din graba, ori pentru ca le confunzi, "reusesti" sa iei bulion in loc de pasta de rosii, lamaie Meyer in loc de lamaie clasica ori radicchio, desi tu voiai varza rosie.

Iata cum poti face diferenta intre acestea si nu numai:

1. Bulion vs pasta de rosii
Bulionul se face prin pasarea rosiilor si amestecarea cu putina apa, sare si cateva condimente.
Pasta de rosii, chiar daca are aceeasi lista de ingrediente, e mai consistenta si are gust mult mai dulce si usor condimentat. De aceea, trebuie folosita in cantitati reduse.
Nu se recomanda utilizarea bulionului in loc de pasta ori invers. De ce? Pentru ca pasta da savoare mancarurilor, iar sosul de rosii, volum.

2. Lamaie obisnuita vs lamaie Meyer
Lamaia obisnuita e galbena si destul de acra. Cea Meyer, in schimb, e ceva mai portocalie, mai dulce si cu aroma florala. Fata de prima, are coaja mai fina si mai moale la atingere. Este ideala pentru deserturi.
Daca in reteta scrie ca iti trebuie lamaie, atunci evita sortimentul Meyer, pentru ca nu contine suficient de mult acid.

3. Patrunjel vs coriandru
Patrunjelul este usor ierbos, dar cu un gust puternic. E folosit pentru a da aroma mai ales ciorbelor. Spre deosebire de coriandru, are frunze mai rezistente, tocmai de aceea nu se ofileste repede. Pe de alta parte, coriandrul are un gust dulceag-amarui, cu o usoara iuteala.
Nu prea-l poti folosi pe unul pentru a-l inlocui pe cealalt.

4. Bicarbonat de sodiu vs praf de copt
Ca sa poata fi folosit pentru aluat, bicarbonatul de sodiu trebuie amestecat cu ceva acid (lapte batut, otet, zeama de citrice etc.). Cat despre praful de copt, acesta e un mix de bicarbonat de sodiu, acid si amidon de porumb. Are o aroma mai discreta decat bicarbonatul.
Au utilizari diferite, asadar nu se pot substitui reciproc.

5. Varza rosie vs cicoare rosie (radicchio)
Varza rosie este mai crocanta si are frunze cerate, mai mari decat cicoarea rosie. Nu e, insa, la fel de amara. Poate fi consumata si cruda, si gatita.
Cicoarea rosie, in schimb, are o aroma usor picanta si, in majoritatea cazurilor, e mancata cruda (trebuie consumata destul de repede, altfel se inmoaie). Seamana la textura destul de mult cu salata verde.
Nici una nu-i poate tine locul celeilalte.

6. Nap vs pastarnac
Napul este radacina unei plante, cu o coaja purpuriu spre alb si pulpa alba, crocanta. Are o aroma usor dulce, dar si picanta. Gustul poate fi amarui dupa primele secunde.
Pastarnacul are, pe de alta parte, coaja de culoarea untului si pulpa alba. In general, se consuma gatit (are gust foarte dulce).
Poti folosi nap in loc de pastarnac si invers, dar timpul de gatire difera.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2015-02-13 Vizualizari: 1128


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 6 confuzii pe care le faci la cumparaturi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro