193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 cutite esentiale pentru orice bucatarie

5 cutite esentiale pentru orice bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
5 cutite esentiale pentru orice bucatarie
De la taiat carne pana la feliat fructe, e important sa stii cum sa lucrezi cu diferitele tipuri de cutite.

Descopera cele 5 tipuri esentiale de cutite si cum sa (nu) le folosesti:

1. Cutitul bucatarului
Este cel mai important cutit din colectia ta. Lama lunga il face versatil si eficient, dar si mult mai sigur.
Acest cutit este folosit pentru mai mult de 90% din treburile din bucatarie, inclusiv pentru taiat si feliat fructe, legume si carne.
Cum sa NU il folosesti: Desi este "regele" bucatariei, nu-l folosi ca sa decojesti diferite legume sau ca sa gauresti conserve.

2. Cutitul pentru decojit
Este util pentru feliat si maruntit alimente care sunt prea mici pentru cutitul bucatarului, precum usturoiul sau capsunile.
Cum sa NU il folosesti: Evita sa tai legume tari, precum morcovii sau pastarnacul. Acest cutit este mic si nu are destula greutate ca sa taie cu usurinta. Daca fortezi cutitul, inseamna ca faci ceva gresit si esti in pericol sa-ti alunece.

3. Cutitul zimtat
Cutitele zimtate sunt asociate deseori cu taiatul painii, de aceea sunt numite si cutite de paine. Insa, lama zimtata poate taia orice nu e potrivit pentru cele doua cutite anterioare.
Este folositor pentru rosii, ananas, pepeni, citrice si ardei. Datora zimtilor, poate intra mai bine intr-un exterior alunecos, fata de lamele plate care pot aluneca.
Cum sa NU il folosesti: Cutitul zimtat se foloseste numai pentru feliat, nu si pentru tocat. Nu taia alimente mici cu el, precum ierburile proaspete, usturoi sau fructe de padure.



4. Cutitul pentru dezosat
Precum sugereaza si numele, acest cutit este folosit pentru a taia sau dezosa orice fel de carne, de la peste pana la porc.
Majoritatea cutitelor sunt facute pentru a taia in linie dreapta, insa pentru carne ai nevoie de un cutit flexibil.
Cum sa NU il folosesti: Nu incerca sa tai oase cu el, ci mai degraba imprejurul acestora. Cutitul functioneaza aproximativ ca un ferastrau, oferindu-ti flexibilitatea necesara pentru a dezosa carnea.

5. Pila de ascutit
Nu este, de fapt, un cutit, ci un accesoriu menit sa-ti pastreze cutitele in cea mai buna forma. Este cel mai importante instrument din bucatarie, dupa cutitul bucatarului, si asta pentru ca se recomanda sa pilesti cutitele inainte de fiecare utilizare.
Cum sa NU o folosesti: Pila poate fi folosita pentru orice cutit cu lama dreapta, insa nu o folosi pentru o lama zimtata, deoarece zimtii nu vor aluneca de-a lungul ei.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-16 Vizualizari: 2630


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 cutite esentiale pentru orice bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro