193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 10 alimente pe care le poti ingheta

10 alimente pe care le poti ingheta

      Trimite pe mail Printeaza
10 alimente pe care le poti ingheta
Iata 10 alimente pe care nu stiai ca le poti congela fara probleme pentru a le pastra mai mult timp:

1. Untul
E usor si la indemana sa ingheti unt, mai ales cand faci provizii. Pur si simplu lasa untul in ambalaj si baga-l intr-o punga etansa.
Scoate-l din congelator cu o noapte inainte de a-l folosi si pune-l in frigider. Untul rezista 4 luni congelat.

2. Nucile
Daca vrei sa pastrezi o varietate de nuci la indemana pentru diferite mancaruri, congelatorul va deveni cel mai bun prieten al tau.
Nucile, in special cele crude, rancezesc foarte repede datorita continutului lor bogat in grasime.
Pune-le intr-o cutie sau punga etansa si le poti pastra pana la 8 luni. Nu uita sa le gusti, totusi, inainte de a le folosi in mancare.

3. Branza si cascavalul
Le poti ingheta in propriul ambalaj, dar ambaleaza-le si in folie de plastic sau aluminiu.
Branza moale si cea tartinabila vor rezista o luna, deci mai bine ingheti varietatile tari, care vor tine pana la 6 luni.

4. Dulciurile
Dupa ce s-au racit, inveleste individual fursecurile si biscuitii in plastic si in folie si pastreaza-le congelate timp de o luna.
Pentru batoane sau negrese, inveleste-le netaiate si tine-le nu mai mult de 3 luni.
Painea si alte produse cumparate din comert se racesc la frigider si abia apoi se pun la congelator, unde se pastreaza pana la 2 luni.
Chiar si aluatul poate fi inghetat si pastrat pana il vei folosi.

5. Laptele
Poti ingheta lapte fara prea multe repercusiuni. Varsa putin lapte din cutie, pentru a-i face loc sa inghete, si pune-l apoi in congelator.
Inainte de a-l consuma, scoate-l si pune-l la frigider 1-2 zile. Inainte sa-l bei, agita-l.
Nu trebuie sa-l tii mai mult de 4-6 saptamani. Tine minte ca isi va pierde textura si, intr-o oarecare masura, si gustul.

6. Faina
Ti s-a intamplat sa gasesti gandacei prin faina dupa ce nu ai folosit-o de ceva vreme? Ingheat-o ca sa eviti astfel de surprize.
Pune faina intr-un recipient etans, fara ambalajul ei original de hartie. Las-o 2 zile in frigider, apoi depoziteaz-o in congelator pana ai nevoie de ea.



7. Pesto
Daca ai ramas cu frunze de busuioc, foloseste-le intr-un sos pesto, pe care il vei pune apoi in forme de gheata.
Odata inghetat in forma, scoate cuburile de pesto si pune-le intr-o punga de plastic. Le poti pastra asa 3 luni in congelator.

8. Ierburi
Ierburile uscate isi pierd, deseori, gustul. Inghetarea este metoda cea mai buna pentru a le pastra aroma si umezeala.
Incepe prin a spala si usca frunzele. Le poti taia inainte de a le ingheta. Presara-le pe o tava si pune-le la congelator, acoperite.
Odata ce s-au solidificat, pune-le intr-un recipient etans si lasa-le tot la congelator. Le poti pune si in forme de gheata, cu putina apa.

9. Frisca si smantana
Frisca isi va pierde din consistenta odata inghetata, dar pentru prajituri va fi la fel de potrivita.
Smanatana este cam la fel: usor de inghetat si perfecta pentru prajituri sau mancaruri, dar isi va pierde si ea consistenta.

10. Gemul
Te poti bucura de gemul de vara chiar si iarna. Pune borcanele in congelator si scoate-le cu o noapte inainte de a le consuma.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-18 Vizualizari: 2105


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 10 alimente pe care le poti ingheta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro