193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru maioneza de casa perfecta

Sfaturi pentru maioneza de casa perfecta

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru maioneza de casa perfecta
Maioneza este in esenta o emulsie stabila de ulei, galbenusuri si otet (sau zeama de lamaie), care poate fi imbunatatita, dupa gust, cu diverse condimente si ierburi.

In tarile influentate de cultura franceza, mustarul este un ingredient frecvent intalnit in maioneze, iar in tari precum Spania, Italia si Portugalia, uleiul folosit este cel de masline.

Emulsificatorul acestui sos universal este lecitina din galbenus, dar persoanele care sunt alergice la oua, sau care doresc sa evite pe cat posibil grasimile animale si colesterolul, pot apela la maioneze speciale din comert.

Daca optati pentru maioneza facuta in casa, iata cateva sfaturi esentiale:

1. Cel mai important lucru care asigura reusita maionezei este ca toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura.

2. Maioneza taiata se repara cu putina apa calda, astfel:
- din castronul cu maioneza taiata, scoateti deoparte o lingura de maioneza si picurati in ea apa calda dintr-o lingura, frecand incontinuu;
- dupa ce incepe sa se lege, mai adaugati cate o lingura de maioneza taiata pana "reparati" intreaga cantitate preparata.

3. Daca va ramane maioneza, depozitati-o in frigider. Inainte de a o folosi apoi in salate, adaugati o lingura de apa fierbinte si omogenizati. Isi va recapata prospetimea.

4. Tot apa fierbinte este cea care face maioneza sa fie mai uleioasa si usor de incorporat in salate de tot felul.
Este suficient sa adaugati o lingura de apa fierbinte la final, cand e gata maioneza.
In plus, maioneza preparata astafel nu-si va schimba compozitia si se va pastra bine mai multe zile.



Maioneza folosita ca baza pentru alte sosuri
1. Sosul tartar...
...nu este altceva decat maioneza condimentata cu ceapa si castraveti murati.
Uneori, se adauga si capere, masline sau oua fierte tari.
Cea mai simpla reteta de sos tartar prevede diluarea maionezei cu zeama de la muraturi.

2. Sosul Rouille...
...este un sos aioli (maioneza cu usturoi) ingrosat cu miez de paine si condimentat cu sofran si ardei iute.
Se mai numeste maioneza provensala si este ideal de servit cu preparate din peste.

3. Sosul Marie Rose...
...se obtine combinand maioneza cu sos Worcestershire, rosii, smantana, brandy si diferite arome.
Este un sos britanic care se serveste cu fructe de mare, in special creveti.
Cea mai simpla reteta de sos Marie Rose prevede amestecarea maionezei cu ketchup.

Retete recomandate:
- Maioneza cu lime si coriandru
- Dressing cu verdeturi
- Sos pentru cartofi prajiti
- Sos tartar
- Sos de oua cu capere





Postat de Liana Hardt pe data de 2015-02-20 Vizualizari: 2181


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru maioneza de casa perfecta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro