193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Biscuiti de casa ca la carte

Biscuiti de casa ca la carte

      Trimite pe mail Printeaza
Biscuiti de casa ca la carte
Exista putine lucruri mai placute decat biscuitii pufosi si usori, proaspat scosi din cuptor. Totusi, ei il pot intimida pe bucatarul incepator. Iata cinci sfaturi inainte sa-i prepari.

1. Untul si laptele batut trebuie sa fie foarte, foarte reci.
E foarte important ca aceste doua ingrediente sa fie foarte reci. Grasimile cu care lucrezi trebuie sa fie reci, ca sa nu se topeasca in faina, modificand textura biscuitilor – nu intr-un mod bun. Untul rece este cel care da biscuitilor aspectul de fulgi.
Foloseste urmatorul truc: taie untul in bucati, atunci cand te apuci de biscuiti. Inveleste-l in plastic si tine-l la congelator pana cand esti gata sa-l folosesti.

2. Foloseste faina pentru prajituri
Desi probabil ca orice faina va functiona, faina speciala pentru prajituri este cea mai potrivita – de aici si numele ei. Aceasta va oferi biscuitilor textura placuta pe care o doresti.

3. Nu folosi forta
Nu trebuie sa amesteci violent sau sa folosesti forta pentru aluat. Amesteca grasimile si faina usor, apoi bate usor, ca si cum ai sterge un bebelus cu un prosop. Astfel, glutenul din faina nu va ingrosa aluatul. Totusi, glutenul nu este cu adevarat eliberat pana cand nu intra in contact cu un lichid, deci fii atent atunci cand pui laptele batut. Fii gentil pe tot parcusul procesului.

4. Nu subestima puterea unui cutit pentru prajituri
Daca vei folosi pahare, vei apasa prea tare marginile biscuitilor si nu vor mai creste cum trebuie. Investeste intr-un cutit special pentru biscuiti si nu uita sa-l introduci in faina de fiecare data inainte sa tai.

5. Incearca sa folosesti un lapte batut de calitate
Vorbim despre adevaratul lapte batut, lichidul care ramane dupa formarea untului. Vei observa o mare diferenta. Totusi, si cel obisnuit de la supermarket isi face treaba, dar nu la fel de bine.

6. Praful de copt vechi inseamna biscuiti dezumflati
Probabil ca stii ca praful de copt isi pierde puterea in timp, ceea ce inseamna ca biscuitii tai nu vor creste cat ar trebui. In general, praful de copt isi pierde potentialul de la 3-6 luni de la deschidere. Daca nu ai decat praf de copt vechi, cumpara unul nou sau prepara-l in casa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-02-25 Vizualizari: 2009


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Biscuiti de casa ca la carte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro