193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu hummus

Cum sa gatesti cu hummus

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu hummus
Hummusul este mai mult decat un simplu sos... Il poti folosi pentru salate, mancaruri sau chiar pentru pizza!

Iata cateva idei noi si delicioase pe care sa le incerci:

Burgeri cu hummus
Gateste in ulei de masline o jumatate de ceapa taiata subtire, pana se inmoaie. Amestec-o cu carne tocata, o jumatate de cana de hummus si doua lingurite de patrunjel taiat fin. Formeaza chiftelute, apoi gateste-le cum preferi. Serveste intr-o chifla, alaturi de salata, rosii si... hummus.

Noodles cu hummus si susan
Fa un sos dintr-un sfert de cana de hummus, un sfert de cana de supa (60 ml), doua linguri de otet (30 ml) si doua linguri de sos de soia (30 ml). Amesteca cu 6 cani de spaghete fierte si o lingura de ulei de susan (15 ml). Adauga ceapa verde si seminte de susan prajite.

Salata cu pui si hummus
Amesteca hummus cu iaurt grecesc si adauga putin suc de lamaie. Adauga ceapa tocata, carne de pui, branza feta, rosii taiate si masline feliate. Pune compozitia peste frunze de salata si presara putin marar si patrunjel tocate fin.

Hummus cu pui si orez brun
Amesteca orezul brun fiert cu carne de pui, castraveti taiati marunt, rosii si ceapa sotata. Adauga un strat de hummus, apoi stropeste cu ulei de masline si sos de soia. Gateste pana se rumeneste si capata pete de culoare maronie. Presara patrunjel.



Pizza cu hummus si salata greceasca
Unge patru lipii cu ulei de masline si da-le la cuptor pana devin crocante, pentru aproximativ cinci minute. Unge-le apoi cu doua linguri de hummus. Intr-un bol, amesteca o jumatate de castravete maruntit, o jumatate de rosie feliata, un sfert de cana de masline, un sfert de ceapa rosie, doua linguri de suc de lamaie (30 ml), trei linguri de ulei de masline (45 ml) si asezoneaza cu sare si piper. Imparte amestecul intre cele 4 lipii si presara branza feta, la final.

Crochete cu naut
Combina o conserva de aproximativ 400 de grame de naut cu doua linguri de hummus, o lingura de patrunjel maruntit si doua linguri suc de lamaie (30 ml), intr-un robot de bucatarie. Scoate amestecul cand este destul de consistent si formeaza mingi micute pe care sa le rostogolesti prin faina. Incalzeste un sfert de cana de ulei de masline (60 ml), pune crochetele si gateste-le pana se rumenesc pe ambele parti. Serveste cu smantana sau iaurt grecesc amestecat cu suc de lamaie, marar, sare si piper.

Oua umplute cu hummus
Taie pe jumatate 8 oua fierte tari, apoi scoate galbenusurile intr-un bol. Amesteca-le cu un sfert de cana de hummus si un sfert de cana de ulei de masline (60 ml). Adauga-le inapoi in oua. Presara paprika.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-04 Vizualizari: 1615


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu hummus, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro