193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Painea: prieten sau dusman?

Painea: prieten sau dusman?

      Trimite pe mail Printeaza
Painea: prieten sau dusman?
Nimic nu se compara cu mirosul proaspat de paine prajita dimineata, alaturi de unt si gem.

Insa, aceasta are o reputatie din ce in ce mai proasta...

Iata cum sa alegi painea potrivita, ca sa te bucuri din plin de beneficiile ei:

Painea poate fi folosita in foarte multe mancaruri: sandvisuri, crutoane, bruschete etc. Insa, reputatia ei se tot inrautateste din cauza discutiilor legate de carbohidrati.
Oamenii care o evita din cauza acestora au pe jumatate dreptate – carbohidratii inseamna zahar. Totusi, carbohidratii complecsi sunt foarte buni pentru organism. Cei simpli, care se gasesc in painea alba si zaharul rafinat, sunt cei care ar trebui evitati.

Painea integrala este excelenta, din urmatoarele motive:
1. Carbohidratii complecsi inseamna fibre, care ajuta sistemul digestiv si scad nivelul colesterolului. Cerealele integrale reduc riscul diabetului de tip 2 si al unor forme de cancer.

2. Carbohidratii iti dau energie, ceea ce inseamna ca vei putea face mai mult sport, sau doar sa te simti mai bine in general.

3. Ajuta la slabit. Fibrele dau senzatia de satietate, iar daca esti satul, e mai putin probabil sa te trezesti mancand chipsuri noaptea.

Deci, care este painea potrivita, de fapt? Daca mergi la supermarket o sa gasesti o multime de varietati cu "cereale integrale", "grau integral", "faina integrala". In acest caz, este destul de greu sa alegi.



Lucrurile de care sa te feresti:
- Orice este alb;
- Orice care contine cuvintele "imbogatit", "inalbit" sau "neinalbit" ca parte a primului ingredient;
- Orice care nu contine cuvintele "faina din grau integral" ca ingredient principal;
- Orice cu mai putin de 3 g de fibre per portie;
- Orice cu mai mult de 100 de calorii per portie

Lucrurile pe care sa le cauti:
- 100% grau integral (daca scrie 100% grau, nu inseamna ca este integral);
- Primul ingredient trebuie sa fie o forma de "faina integrala de grau" (nu inalbit, rafinat etc);
- Mai mult de 3 gr de fibre per portie (daca scrie "grau integral", dar are un gram de fibre, e o pacaleala).





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-06 Vizualizari: 1386


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Painea: prieten sau dusman?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro