193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gateste cele mai bune oua jumari

Gateste cele mai bune oua jumari

      Trimite pe mail Printeaza
Gateste cele mai bune oua jumari
Pentru cei tineri, ouale jumari se afla printre primele retete invatate.
Chiar daca sunt usor de facut, e important sa le faci bine.

Iata ce greseli sa eviti si cum sa devii un maestru al oualor jumari:

1. Foloseste o tigaie care nu lipeste
Asta este o slujba pentru o tigaie de incredere. Oricat de mult ti-ai iubi tigaia de fonta, ouale se vor lipi de fundul acesteia. Asta inseamna mai putina mancare si mai multa munca cand vine timpul pentru spalat vasele.
De asemenea, e foarte important sa folosesti o tigaie de dimensiuni potrivite: pentru 2-4 oua, e de ajuns o tigaie mica, insa pentru mai multe, ia o tigaie mai mare.

2. Renunta la lapte sau smantana
Daca ai oua de calitate, atunci jumarile tale vor fi bune, si nu vor avea nevoie de alte ingrediente. Poti adauga putin unt, spre final. Pentru gatit, alege uleiul de masline sau untul.

3. Nu sparge ouale in tigaie
Da, va fi nevoie sa murdaresti un alt vas, din pacate. Sparge ouale intr-un castron si inteapa galbenusurile, inainte de a le combina. Astfel, vor avea o textura mult mai placuta.

4. Alege o spatula din silicon
Chiar daca poti folosi si o lingura de lemn, nu vei reusi sa ajungi la marginile tigaii. De aceea, o spatula din silicon este cea mai potrivita. Nu folosi una din metal, deoarece poate zgaria tigaia.



5. Gateste-le la foc mic
Preincalzeste tigaia la foc mediu, dar foloseste focul mic pentru a le gati. Nu va dura mai mult de un minut. Daca le tii la foc mare, vor fi prea uscate. Te temi ca se gatesc prea repede? Ia tigaia de pe foc.

6. Ia-le de pe foc inainte sa fie gata
Trebuie sa fie inca usor nefacute si lichide. Daca preferi jumarile mai cremoase, ia-le de pe foc cand sunt nefacute si abia incep sa se prinda. Ouale sunt proteine, ele continua sa se gateasca la caldura, chiar daca le-ai luat de pe foc.

7. Nu uita de alte ingrediente
Cine nu iubeste ouale jumari cu branza? Cheia este sa folosesti branza rasa sau taiata marunt, pentru a se topi rapid. Nu o adauga decat dupa ce iei tigaia de pe foc, cand ouale sunt aproape gata. Poti folosi branza de capra, feta sau cheddar.
Ierburile proaspete pot da o aroma cu totul diferita. Incearca patrunjelul, tarhonul, mararul si arpagicul. La final, adauga putina sare si piper.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-09 Vizualizari: 1287


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gateste cele mai bune oua jumari, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro