193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 legume pe care doar crezi ca le urasti

5 legume pe care doar crezi ca le urasti

      Trimite pe mail Printeaza
5 legume pe care doar crezi ca le urasti
Care sunt legumele care iti displac?
Poate varza de Bruxelles, broccoli sau sfecla?

Nu te grabi sa le judeci atat de aspru si foloseste o noua metoda de gatit pentru urmatoarele legume. Poate chiar vei ajunge sa le iubesti!

1. Varza de Bruxelles
Aceste verze micute contin doar 38 de calorii per cana si sunt bogate in fitonutrienti ce lupta impotriva cancerului.
De ce sunt evitate: Din cauza unui component organic care le da un miros neplacut. Atunci cand le fierbi, devin slinoase si-si pierd nutrientii.
Cum sa le gatesti: Fa-le la cuptor, pentru a pastra nutrientii si aromele. Doar taie-le pe jumatate, unge cu ulei de masline, usturoi si ierburi si pune-le la cuptor, pe o foaie de copt.

2. Broccoli
Broccoli este bogat in vitamina C, fibre si are doar 33 de calorii per cana.
De ce este evitat: Atunci cand este crud poate parea uscat, iar daca este gatit prea mult devine terci.
Cum sa-l gatesti: Dupa ce l-ai fiert 2-3 minute, scufunda-l in apa cu gheata. Acest procedeu ajuta la mentinerea unei texturi crocante.

3. Mazarea
Mazarea contine 50 de grame de fibre per cana si pastreaza 16 grame chiar si dupa preparare.
De ce e evitata: Daca consumi mazare la conserva, probabil ca te-ai obisnuit sa aiba o textura neplacuta, de terci.
Cum sa o gatesti: Foloseste aceeasi metoda ca pentru broccoli. Ai grija, totusi, deoarece caldura face ca mazarea sa piarda din magneziu.



4. Sfecla
Sfecla este bogata in fier, fibre si potasiu, dar si antioxidanti.
De ce este evitata: Are un component care se gaseste si in crap si somon, care ii da un gust pamantiu. Din pacate, poate face sfecla sa aiba gust de... praf.
Cum sa o gatesti: Dupa ce o decojesti, adauga putin ulei de masline si pune-o la cuptor, ca si cum ai face un cartof. Poti incerca si sfecla murata, care are o textura mai crocanta. Atunci cand este murata cu otet, zahar si condimente, are un gust asemanator cu castravetii murati.

5. Napii
Fiecare parte a napilor are beneficii majore pentru sanatate. Radacinile sunt o sursa excelenta de vitamina C, iar frunzele contin vitamina A si K.
De ce sunt evitati: Poate fi greu sa treci peste gustul amarui. Unii oameni au o gena care ii face sensibili la un anumit compus chimic din napi. Din cauza acestuia, gustul este prea puternic pentru ei.
Cum sa-i gatesti: Fa-i piure. Fierbe-i pana se inmoaie, apoi adauga ceapa sote, usturoi, ulei de masline si piper negru. Pune compozitia intr-un robot de bucatarie si paseaza.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-13 Vizualizari: 1251


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 legume pe care doar crezi ca le urasti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro