193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa consumi mai putin sodiu

Cum sa consumi mai putin sodiu

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa consumi mai putin sodiu
Ne-am obisnuit sa mancam sarat, dar adevarul e ca ne putem lipsi de sare, in majoritatea timpului...

Iata cateva metode prin care sa consumi mai putin sodiu si sa lasi alte arome sa-ti invadeze papilele gustative:

1. Gateste des
E convenabil si rapid sa mananci in oras, dar majoritatea produselor contin mult prea mult sodiu. Chiar si bauturile contin sodiu. Daca ai aduna cantitatea de sare din tot ce ai consumat in oras, ai ajunge cam la o lingura intreaga. Daca gatesti acasa, nici macar nu te vei apropia de o asemenea cantitate.

2. Combina mancarea din oras cu legume proaspete
Pentru zilele in care nu ai timp de gatit, dilueaza cantitatea de sodiu adaugand cantitati egale de legume proaspete. Cumpara o singura portie din produsele semi-preparate si combina cu o salata: vei obtine doua portii (pentru 2 persoane) si vei reduce cantitatea de sodiu la jumatate, dar si numarul de calorii.

3. Alege produsele fara sare adaugata
Nu e nevoie sa renunti la toate produsele la conserva, care-ti fac viata mai usoara. Insa, obisnuieste-te sa citesti etichetele, inainte de a le cumpara. Alege produsele care nu contin sare adaugata, precum cele pentru supe sau mancaruri. Majoritatea legumelor congelate nu contin sare.

4. Fa-ti singur dressing-urile
Desigur ca e mult mai usor sa cumperi un dressing deja facut, insa acesta poate contine pana la 500 mg de sodiu in doar 2 linguri. Iar nimeni nu se opreste la doar 2 linguri de dressing. Ingredientele principale ale unui sos sunt uleiul si otetul, care nu contin sodiu. Amesteca-le cu putin mustar, pentru un dressing sarac in grasimi si sodiu.



5. Las-o mai moale cu condimentele sarate
Cu doar 190 mg de sodiu per lingura, ketchup-ul nu pare un inamic de temut. Si nici nu este, daca il folosesti rezonabil. Insa atunci cand il torni pe burgeri si pizza, el devine o bomba de sodiu.
Acelasi lucru se aplica si pentru sosul de soia, care contine pana la 900 mg per lingura. O alta optiune ar fi sa alegi variantele de ketchup si sos de soia fara sare adaugata.

6. Foloseste ierburi proaspete
Sarea poate intensifica o aroma, insa mancarurile care au doar gust de sare nu sunt tocmai delicatese. In loc sa lasi sarea sa domine, incearca sa creezi noi arome cu ierburi proaspete si condimente noi.
Gandeste-te la bucatariile traditionale. Mancarea indiana nu e gustoasa pentru ca e plina de sare, ci pentru ca are o combinatie unica de condimente. Cu cat pui mai multe arome intr-o mancare, cu atat vei avea nevoie de mai putina sare.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-25 Vizualizari: 932


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa consumi mai putin sodiu, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro