193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa vopsesti ouale de Paste

Cum sa vopsesti ouale de Paste

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa vopsesti ouale de Paste
Vopsitul oualor este o traditie deosebita, pe care o poti respecta in milioane de feluri.

Diversitatea nu strica nimanui, asa ca nu face toate ouale in aceeasi culoare!

1. Organizeaza-te
Cumpara o jumatate de duzina de oua din supermarket, sau, mai bine, de la un crescator de gaini.
Fierbe foarte bine ouale, cel putin 10 minute, apoi pune-le in apa rece macar un minut, pana sa le poti tine in mana fara sa te friga.
Lasa-le la frigider pentru a se raci complet si apoi vor fi gata.
Cumpara un kit de vopsit oua. Nu te limita niciodata la o singura culoare, incearca sa iti pui amprenta asupra stilului.

2. Respecta instructiunile de pe cutia de vopsea
In majoritatea cazurilor, vei adauga vopseaua intr-un paharel, impreuna cu o lingura de otet.
Asigura-te ca le vei avea pe ambele in apropiere. Nu uita sa iti protejezi masa cu o pagina de ziar pentru a nu o pata.
De asemenea, foloseste o cutie de carton in care vei pune ouale proaspat vopsite.

3. Orneaza fiecare ou inainte de a-l vopsi in cazul in care vrei sa le adaugi elemente sau desene.
Poti pune banda adeziva sau abtibilduri pe partile la care nu vrei sa ajunga vopseaua.
Apoi poti picta locurile ramase, neatinse de vopsea, pentru a da fiecarui ou personalitate.

4. Pune oul intr-o lingura, apoi scufunda-l in vopseaua dorita
Il poti scufunda doar pana la jumatate intr-o culoare, iar pe restul in alta culoare, este alegerea ta.
Lasa oul in vopsea pentru cel putin 3 minute inainte de a-l scoate.
Oul va absorbi mai multa culoare cu cat il vei lasa mai mult, asa ca daca unul dintre ele nu va iesi cum trebuie, il poti pune la loc in vopsea.



5. Dupa ce l-ai vopsit, pune-l pe o masa de lucru acoperita cu un ziar
In acest moment poti improviza, poti vopsi fiecare ou cu acuarele pentru a-l infrumuseta.
De asemenea, poti incerca sa colorezi de mai multe ori acelasi ou.
Asta va duce la o colorare neuniforma, oferindu-i un aspect mai special.

6. Dupa ce ai terminat, pune ouale intr-o cutie de carton speciala
Fa asta cu fiecare ou dupa ce ai terminat de vopsit si admira-ti opera!





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-27 Vizualizari: 1932


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa vopsesti ouale de Paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru supe si ciorbe apelati la o diversitate mare a legumelor si nu la condimente praf.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro