Alimentatie sanatoasa
De ce sa consumam tofu

O sursa excelenta de aminoacizi, fier, calciu si alti nutrienti, tofu este un ingredient cu o multime de beneficii.
Iata avantajele consumului acestui produs derivat din soia:
Sursa de proteine
Pe langa proteine, tofu contine si toti cei 8 aminoacizi esentiali. Este o sursa de fier si calciu, alaturi de magneziu, seleniu, fosfor, zinc si vitamina B1.
Din punct de vedere nutritional este excelent, insa ce beneficii are pentru sanatate? Ei bine, tofu protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima, la fel ca boabele de soia.
O portie de 100 de grame contine 3,5 g de grasimi, 1,5 g de carbohidrati, 8,2 g de proteine si 0,9 g de fibre.
Scade colesterolul "rau"
Proteinele din soia ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Tofu contine fitoestrogeni, cu o structura similara a hormonului feminin, estrogenul. Acestia mimeaza actiunea estrogenului produs de corp.
Multe femei aleg sa il includa in alimentatia lor, mai ales cand se apropie menopauza. In timpul menopauzei, productia de estrogen se opreste si apar simptome neplacute. Avand in vedere ca fitoestrogenii actioneaza ca niste estrogeni mai slabi, pot ajuta la ameliorarea simptomelor, reducand bufeurile.
Este versatil
Atunci cand vrei sa folosesti tofu, scoate-l din cutie si clateste-l. Pentru a-l pastra proaspat, pune-l in apa si schimb-o cat mai des.
Tofu are o abilitate incredibila, de a se potrivi cu toate tipurile de arome si alimente. Variantele tari sunt excelente pentru copt, gratar sau prajit, pe cand cele moi merg in sosuri, deserturi si dressinguri pentru salate. Desigur, tu decizi cum il servesti.
Incearca sa-l feliezi, sa-l marinezi si sa-l faci pe gratar. Sau, il poti taia in bucati mici pe care sa le prajesti alaturi de usturoi, pana se rumenesc.
Iata avantajele consumului acestui produs derivat din soia:
Sursa de proteine
Pe langa proteine, tofu contine si toti cei 8 aminoacizi esentiali. Este o sursa de fier si calciu, alaturi de magneziu, seleniu, fosfor, zinc si vitamina B1.
Din punct de vedere nutritional este excelent, insa ce beneficii are pentru sanatate? Ei bine, tofu protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima, la fel ca boabele de soia.
O portie de 100 de grame contine 3,5 g de grasimi, 1,5 g de carbohidrati, 8,2 g de proteine si 0,9 g de fibre.
Scade colesterolul "rau"
Proteinele din soia ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Tofu contine fitoestrogeni, cu o structura similara a hormonului feminin, estrogenul. Acestia mimeaza actiunea estrogenului produs de corp.
Multe femei aleg sa il includa in alimentatia lor, mai ales cand se apropie menopauza. In timpul menopauzei, productia de estrogen se opreste si apar simptome neplacute. Avand in vedere ca fitoestrogenii actioneaza ca niste estrogeni mai slabi, pot ajuta la ameliorarea simptomelor, reducand bufeurile.
Este versatil
Atunci cand vrei sa folosesti tofu, scoate-l din cutie si clateste-l. Pentru a-l pastra proaspat, pune-l in apa si schimb-o cat mai des.
Tofu are o abilitate incredibila, de a se potrivi cu toate tipurile de arome si alimente. Variantele tari sunt excelente pentru copt, gratar sau prajit, pe cand cele moi merg in sosuri, deserturi si dressinguri pentru salate. Desigur, tu decizi cum il servesti.
Incearca sa-l feliezi, sa-l marinezi si sa-l faci pe gratar. Sau, il poti taia in bucati mici pe care sa le prajesti alaturi de usturoi, pana se rumenesc.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-04-17 Vizualizari: 1392
Daca ti-a placut articolul De ce sa consumam tofu, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta