193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci o bezea perfecta

Cum sa faci o bezea perfecta

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci o bezea perfecta
Se intampla deseori sa nu-ti iasa bezeaua asa cum ai dorit?

Iata cateva sfaturi pentru o bezea perfecta, de fiecare data:

1. Bate ouale
Incepe prin a bate albusurile de ou si crema de tartar (tartrat de potasiu) la o viteza medie spre mare, pentru aproximativ 3 minute.
Crema de tartar este un stabilizator pentru bezelele crocante.

2. Prima verificare
Dupa 3 minute, opreste mixerul si verifica albusurile. Continua sa bati pana devin moi si opace.
Un alt semn dupa care te poti ghida este urma pe care o lasa paleta mixerului în compozitie. Daca nu apar inca, continua sa bati si verifica din 20 in 20 de secunde.

3. Adauga zahar
Pune jumatate de cana de zahar fin, pe rand, cate o lingura.
Lasa-i timp sa se incorporeze cu albusurile de ou inainte sa mai adaugi inca una.

4. A doua verificare
Dupa ce ai incorporat tot zaharul, opreste mixerul si verifica, din nou, consistenta. Trebuie sa fie groasa si lucioasa, asemanatoare unei nalbe.
Acesta este semnul ca te afli pe drumul cel bun, insa nu ai terminat inca.

5. Textura
Testeaza compozitia, ca sa vezi daca zaharul s-a dizolvat complet.
Ia o bucata mica in mana si freac-o intre degete. Are o textura nisipoasa? Continua sa bati pana este perfect fina.

6. Verificarea finala
Bate albusurile pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Ca sa verifici, scoate o paleta a mixerului din compozitie si intoarce-o in sus. Bezeaua ar trebui sa-si mentina forma.

7. Fixeaza bezeaua
Amesteca 2 linguri de amidon de porumb, 2 linguri de zahar si un praf de sare intr-un castron.
Presara amestecul peste bezea si incorporeaza usor, cu o spatula de silicon. Odata stabila, bezeaua ta este gata pentru prajituri.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-04-20 Vizualizari: 1689


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci o bezea perfecta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro