193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 8 motive pentru a iubi ouale

8 motive pentru a iubi ouale

      Trimite pe mail Printeaza
8 motive pentru a iubi ouale
Ouale pot fi folosite pentru tot felul de scopuri si intr-o multime de retete...

Nu e de mirare ca nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie.
Iata principalele motive pentru care iubim ouale:

1. Ouale fermenteaza
Ouale batute formeaza mici bule, care se extind la caldura, dand o consistenta mai pufoasa si usoara sufleuurilor si prajiturilor. Niciun aluat nu ar fi la fel fara oua.

2. Leaga compozitiile
Ouale leaga ingredientele intre ele, inchegandu-se atunci cand le gatim. Le putem folosi in chiftele, fleici, omlete si spaghete Carbonara.
Poti combina albusul de ou cu oua intregi si astfel reduci grasimile, dar pastrezi aspectul, culoarea galbuie si gustul.

3. Ingroasa diverse amestecuri
Proteinele din oua se incheaga atunci cand sunt gatite si se folosesc la ingrosarea amestecurilor precum cremele, inghetatele sau budincile.

4. Ouale pot emulsiona
Galbenusul de ou contine lecitina, o substanta care ajuta la emulsionarea amestecurilor (cele de apa si grasime), care sunt esentiale in maioneza, sosuri si in clasicul dressing Caesar.



5. Dau stralucire prajiturilor
Pentru a da o stralucire deosebita dulciurilor coapte, precum cozonacii, unge-le cu un ou batut, inainte de a le pune la cuptor.

6. "Lipici" natural
Ouale batute sunt un "lipici" natural pentru snitele, piept de pui sau file de peste, date prin pesmet sau faina.
Nu e nevoie sa prajesti intr-o baie de ulei pentru un invelis crocant. Foloseste minim o lingura si jumatate de ulei pentru 4 bucati.

7. Pot fi o garnitura excelenta
Ouale fierte tari pot fi servite drept garnitura pentru legume si salate. Bucatile de ou adauga textura si aroma in retetele tale.

8. Imbogatesc orice reteta
Ouale adauga culoare si gust bogat multor mancaruri, cum ar fi prajiturile, painea sau aluatul pentru paste. Acestea pot transforma un aluat simplu intr-un produs gustos si apetisant.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-04-24 Vizualizari: 1042


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 8 motive pentru a iubi ouale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro