193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 10 sfaturi pentru a gati mai bine carnea de pui

10 sfaturi pentru a gati mai bine carnea de pui

      Trimite pe mail Printeaza
10 sfaturi pentru a gati mai bine carnea de pui
Carnea de pui poate fi unul dintre cele mai satisfacatoare preparate: poate fi gatita intr-o multime de moduri, iar "resturile" sunt, uneori, chiar mai bune decat masa propriu-zisa.

Inainte de a te decide sa gatesti urmatorul tau pui, asigura-te ca ai aflat toate secretele necesare.

Iata 10 sfaturi de care sa tii cont pentru a gati o cina perfecta:

1. Inspiratia vine intotdeauna din placerea de a gati
Acest lucru presupune incredere. Este un pret mic de platit pentru o masa delicioasa.

2. Puiul fript este bun in fiecare seara, nu doar in weekend
Poti incerca sa salvezi aceasta cina reconfortanta pentru duminica seara, dar de ce sa o faci? O pasare mica se face intr-o singura ora, deci cu siguranta o poti face si intr-o zi obisnuita.

3. Pulpele de pui sunt mai bune decat pieptul
Majoritatea oamenilor se inghesuie la pieptul de pui, lasand la o parte pulpele aromate. Nu faceti aceasta greseala. In afara de pretul mai bun, un alt avantaj este ca, desi are mai multa grasime, pulpa este mai gustoasa.

4. Laptele este ingredientul surpriza in cea mai buna reteta cu pui
La fel de surprinzator cum este combinatia de ingrediente este si usurinta cu care puteti face reteta. Un amestec neasteptat de lapte, lamaie si scortisoara merg perfect pentru a reimprospata fiecare cina.



5. Exista un indicator pentru gradul de coacere, acesta fiind temperatura
Ni se spune ca puiul este bine facut atunci cand culoarea carnii nu mai este roz si temperatura interna este de 165 de grade. Adevarul este ca trebuie sa fii atent la temperatura, acesta este cel mai bun indicator.

6. Hartia de copt este secretul pentru un pui suculent
Pieptul de pui este dificil de gatit atunci cand nu vrei sa fie uscat si fara gust. Dar o singura bucata de hartie de copt pusa peste pui inainte de a-l da la cuptor il va impiedica sa se usuce.

7. Taie carnea inainte de coacere
Pieptul de pui este intotdeauna mai gros la un capat, iar acest lucru inseamna ca se va gati mai greu pe o parte. Daca tai carnea la aceeasi grosime inainte sa o coci, se va gati uniform.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-04 Vizualizari: 1441


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 10 sfaturi pentru a gati mai bine carnea de pui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Completati-va setul de ustensile de gatit daca situatia o cere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro