193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu cereale integrale

Cum sa gatesti cu cereale integrale

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu cereale integrale
Ai tot auzit ca cerealele integrale sunt esentiale intr-o dieta sanatoasa, insa nu stii inca in ce retete sa le folosesti?

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa creezi retete noi si bune:

1. Alege cerealele integrale in locul celor rafinate
E cea mai simpla metoda prin care sa consumi mai multe cereale integrale. Pur si simplu inlocuieste alimentele din faina alba cu cele integrale. Alege painea integrala, baghete, chifle si chiar orez brun. Fa inlocuiri istete: foloseste popcorn (o cereala integrala) in loc de crutoane. Quinoa este un inlocuitor excelent pentru orezul alb, paste sau crutoane.

2. Pregateste cereale pentru micul dejun
Probabil te gandesti ca cerealele integrale iau mult timp pentru a fi pregatite, insa multe din acestea se gatesc destul de rapid: bulgur, quinoa sau couscous. Bulgurul nici macar nu are nevoie sa fie gatit, ci doar rehidratat in apa calda, pentru ca, apoi, sa fie perfect pentru salate sau garnituri.

3. Gateste-le din timp
Unele cereale, precum orzul, alacul si orezul salbatic se gatesc destul de greu, putand ajunge chiar si la 60 de minute. Deci este mai bine sa gatesti cantitati mai mari, din timp, pentru a le folosi in timpul saptamanii pentru micul dejun, pranz si cina.



4. Consuma cereale integrale la micul dejun
Ovazul, toast-ul din faina integrala si alte bunatati coapte sunt rapide si sanatoase pentru micul dejun. Terciul facut in casa este o alta alegere buna pentru prima masa a zilei. Poti folosi quinoa, orz si amestecuri de fructe deshidratate, nuci, seminte, cocos, scortisoara sau sirop de artar.
De asemenea, cerealele integrale merg foarte bine alaturi de oua. De exemplu, orzul deja pregatit, quinoa sau orezul brun pot fi amestecate in oua jumari sau servite alaturi. Poti adauga cereale chiar in smoothie-ul de dimineata.

5. Adauga cereale in salate
Pentru o salata bogata, incepe cu o vinegreta buna, adauga quinoa, ovaz, orez brun sau rosu, apoi pune legume proaspete si orice altceva crezi ca se potriveste: rosii, porumb, ierburi proaspete, fasole, linte, fructe confiate, bucatele de branza sau carne. Cerealele absorb dressingul, devenind o masa copioasa, dar usoara.

6. Transforma-ti dulciurile
Ca sa imbunatatesti calitatea dulciurilor tale, inlocuieste pana la jumatate din faina alba cu faina integrala, in special pentru paine, briose, prajiturele sau aluat de pizza. Nu ai nevoie de alte schimbari in reteta, iar dulciurile tale vor avea o textura si o aroma placuta, alaturi de nutrienti esentiali.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-11 Vizualizari: 1577


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu cereale integrale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro