193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Apa cu gheata - metoda salvatoare

Apa cu gheata - metoda salvatoare

      Trimite pe mail Printeaza
Apa cu gheata - metoda salvatoare
Nu te-ai fi asteptat ca apa cu gheata sa fie ceva indispensabil intr-o bucatarie?

Ei bine, iata cat de mult te poate ajuta acest truc incredibil de simplu:

1. Ofera un "soc" legumelor
Dupa ce ai fiert legumele in apa cu sare, pune-le intr-un bol plin de apa cu gheata, pentru a-si pastra culorile vibrante si o textura crocanta, delicioasa. Apa cu gheata opreste procesul de gatire instantaneu, asa ca legumele isi pot pastra culoarea si textura intacte.

2. Decojeste mai usor rosiile si piersicile
Cel mai simplu mod sa decojesti rosiile: cresteaza un X in coaja, pune-le in apa care clocoteste, apoi transfera-le intr-un castron cu apa cu gheata. Coaja va aluneca imediat. Acest truc este valabil si pentru piersici.

3. Decojeste ouale mai usor
Dupa ce ai fiert ouale, tari sau moi, muta-le intr-un bol plin cu apa cu gheata si lasa-le acolo pana se racesc complet. Odata ce vei observa cat de usor se curata, vei folosi intotdeauna aceasta metoda.

4. Cocktail de creveti mai bun
Nu vrei sa gatesti prea mult crevetii, ca sa nu capete o textura neplacuta. Opreste procesul la fel ca in cazul legumelor. Scufunda-i intr-un castron cu gheata imediat ce i-ai luat de pe foc.

5. Raceste mai repede crema de oua cu lapte
Aceasta metoda merge cel mai bine cu castroanele din metal, deoarece conduc caldura mai repede. Daca faci o baza din oua si lapte pentru inghetata, sau pentru orice preparat care necesita racire intai, grabeste procesul, punand castronul cu crema calda peste cel cu apa cu gheata. Apoi amesteca si roteste pana se raceste compozitia.

6. Raceste orice mai repede
Este o regula generala: trebuie sa racesti mancarea, inainte sa o bagi in frigider. Fa asta mai repede turnand mancarea fierbinte intr-un castron din metal, pe care il pui apoi in altul cu apa rece si gheata.

7. Reimprospateaza ierburile delicate
Patrunjelul tau arata cam trist? Scufunda-l intr-un castron cu apa rece ca gheata si lasa-l cateva minute. Ar trebui sa-si revina, dar nu-l lasa prea mult timp...

8. Cruditati crocante
Exista un motiv pentru care cruditatile se servesc pe pat de gheata – devin mai crocante! Feniculul sau ridichile feliate scufundate in apa rece sunt mult mai crocante. Chiar le poti tine in castronul cu gheata, in frigider, pana a doua zi cand le folosesti in salate.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-13 Vizualizari: 1348


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Apa cu gheata - metoda salvatoare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro