Tips & tricks
Cum sa faci un tort perfect

Exista un secret pentru a face un tort perfect de fiecare data?
Nu chiar, dar exista sfaturi care te pot ajuta sa te apropii de rezultatul dorit...
Iata ce trebuie sa ai in vedere:
1. Foloseste o reteta buna
Pentru rezultate garantate e important sa urmaresti retetele exact ca la carte.
Tortul va fi la fel de bun precum reteta pe care o folosesti.
Ai grija, multe dintre retetele de pe internet nu au fost testate.
2. Foloseste tava sugerata de reteta si unge-o bine
Daca vrei sa folosesti o alta tava, va trebui sa modifici timpul de coacere.
Hartia de copt este buna, deoarece este nelipicioasa. Untul topit sau uleiul trebuie acoperite cu faina.
Nu folosi prea multa grasime, totusi, deoarece vei arde marginile tortului.
Daca il lasi mult timp la cuptor, este bine sa invelesti si exteriorul.
3. Preincalzeste cuptorul
Daca pui tortul in cuptor, iar acesta nu este preincalzit suficient, ii va afecta cresterea.
4. Respecta cantitatile si ingredientele
Asigura-te ca folosesti ingredientele si cantitatile exacte din reteta.
Nu poti adauga mai mult praf de copt doar pentru ca vrei ca prajitura sa creasca mai mult.
Foloseste linguri speciale de masurat, nu pe cele normale pentru servit.
De asemenea, evita sa folosesti doua feluri de masuratori, ramai la un singur sistem (greutate sau volum).
5. Respecta temperaturile ingredientelor
Majoritatea retetelor cer ca ouale si grasimile sa fie la temperatura camerei.
Daca iei untul direct din frigider, acesta nu se va amesteca bine, iar ouale reci pot strica amestecul pentru aluat.

6. Incorporeaza cat de mult aer poti
Bate untul su zaharul pana amestecul devine mai aerat si capata o culoare deschisa.
Astfel, creste si volumul tortului. Nu ceda tentatiei de a amesteca "nervos" in aluat, deoarece vei scoate tot aerul din el.
7. Direct la cuptor
Odata ce aluatul este gata, pune-l direct la cuptor.
Agentii de crestere vor incepe sa lucreze imediat ce ajung in contact cu alimentele umede, asa ca, pentru un tort crescut, aluatul trebuie sa intre direct la caldura.
8. Pune-l pe nivelul corect si inchide usa
Cel mai bine e sa pui prajiturile la mijlocul cuptorului.
Evita sa deschizi usa in timpul coacerii.
Daca permiti aerului rece sa intre, tortul tau se poate dezumfla.
9. Respecta timpul de coacere
Daca ai folosit tava corecta si ai un cuptor bun, timpul mentionat in reteta este cel corect.
Deoarece cuptoarele variaza, verifica tortul cu putin timp inainte de a fi gata.
Nu chiar, dar exista sfaturi care te pot ajuta sa te apropii de rezultatul dorit...
Iata ce trebuie sa ai in vedere:
1. Foloseste o reteta buna
Pentru rezultate garantate e important sa urmaresti retetele exact ca la carte.
Tortul va fi la fel de bun precum reteta pe care o folosesti.
Ai grija, multe dintre retetele de pe internet nu au fost testate.
2. Foloseste tava sugerata de reteta si unge-o bine
Daca vrei sa folosesti o alta tava, va trebui sa modifici timpul de coacere.
Hartia de copt este buna, deoarece este nelipicioasa. Untul topit sau uleiul trebuie acoperite cu faina.
Nu folosi prea multa grasime, totusi, deoarece vei arde marginile tortului.
Daca il lasi mult timp la cuptor, este bine sa invelesti si exteriorul.
3. Preincalzeste cuptorul
Daca pui tortul in cuptor, iar acesta nu este preincalzit suficient, ii va afecta cresterea.
4. Respecta cantitatile si ingredientele
Asigura-te ca folosesti ingredientele si cantitatile exacte din reteta.
Nu poti adauga mai mult praf de copt doar pentru ca vrei ca prajitura sa creasca mai mult.
Foloseste linguri speciale de masurat, nu pe cele normale pentru servit.
De asemenea, evita sa folosesti doua feluri de masuratori, ramai la un singur sistem (greutate sau volum).
5. Respecta temperaturile ingredientelor
Majoritatea retetelor cer ca ouale si grasimile sa fie la temperatura camerei.
Daca iei untul direct din frigider, acesta nu se va amesteca bine, iar ouale reci pot strica amestecul pentru aluat.

6. Incorporeaza cat de mult aer poti
Bate untul su zaharul pana amestecul devine mai aerat si capata o culoare deschisa.
Astfel, creste si volumul tortului. Nu ceda tentatiei de a amesteca "nervos" in aluat, deoarece vei scoate tot aerul din el.
7. Direct la cuptor
Odata ce aluatul este gata, pune-l direct la cuptor.
Agentii de crestere vor incepe sa lucreze imediat ce ajung in contact cu alimentele umede, asa ca, pentru un tort crescut, aluatul trebuie sa intre direct la caldura.
8. Pune-l pe nivelul corect si inchide usa
Cel mai bine e sa pui prajiturile la mijlocul cuptorului.
Evita sa deschizi usa in timpul coacerii.
Daca permiti aerului rece sa intre, tortul tau se poate dezumfla.
9. Respecta timpul de coacere
Daca ai folosit tava corecta si ai un cuptor bun, timpul mentionat in reteta este cel corect.
Deoarece cuptoarele variaza, verifica tortul cu putin timp inainte de a fi gata.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-18 Vizualizari: 1627
Daca ti-a placut articolul Cum sa faci un tort perfect, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Apelati la scortisoara si nucsoara pentru a recrea atmosfera de sarbatori.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta