193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci un tort perfect

Cum sa faci un tort perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci un tort perfect
Exista un secret pentru a face un tort perfect de fiecare data?
Nu chiar, dar exista sfaturi care te pot ajuta sa te apropii de rezultatul dorit...
Iata ce trebuie sa ai in vedere:

1. Foloseste o reteta buna
Pentru rezultate garantate e important sa urmaresti retetele exact ca la carte.
Tortul va fi la fel de bun precum reteta pe care o folosesti.
Ai grija, multe dintre retetele de pe internet nu au fost testate.

2. Foloseste tava sugerata de reteta si unge-o bine
Daca vrei sa folosesti o alta tava, va trebui sa modifici timpul de coacere.
Hartia de copt este buna, deoarece este nelipicioasa. Untul topit sau uleiul trebuie acoperite cu faina.
Nu folosi prea multa grasime, totusi, deoarece vei arde marginile tortului.
Daca il lasi mult timp la cuptor, este bine sa invelesti si exteriorul.

3. Preincalzeste cuptorul
Daca pui tortul in cuptor, iar acesta nu este preincalzit suficient, ii va afecta cresterea.

4. Respecta cantitatile si ingredientele
Asigura-te ca folosesti ingredientele si cantitatile exacte din reteta.
Nu poti adauga mai mult praf de copt doar pentru ca vrei ca prajitura sa creasca mai mult.
Foloseste linguri speciale de masurat, nu pe cele normale pentru servit.
De asemenea, evita sa folosesti doua feluri de masuratori, ramai la un singur sistem (greutate sau volum).

5. Respecta temperaturile ingredientelor
Majoritatea retetelor cer ca ouale si grasimile sa fie la temperatura camerei.
Daca iei untul direct din frigider, acesta nu se va amesteca bine, iar ouale reci pot strica amestecul pentru aluat.



6. Incorporeaza cat de mult aer poti
Bate untul su zaharul pana amestecul devine mai aerat si capata o culoare deschisa.
Astfel, creste si volumul tortului. Nu ceda tentatiei de a amesteca "nervos" in aluat, deoarece vei scoate tot aerul din el.

7. Direct la cuptor
Odata ce aluatul este gata, pune-l direct la cuptor.
Agentii de crestere vor incepe sa lucreze imediat ce ajung in contact cu alimentele umede, asa ca, pentru un tort crescut, aluatul trebuie sa intre direct la caldura.

8. Pune-l pe nivelul corect si inchide usa
Cel mai bine e sa pui prajiturile la mijlocul cuptorului.
Evita sa deschizi usa in timpul coacerii.
Daca permiti aerului rece sa intre, tortul tau se poate dezumfla.

9. Respecta timpul de coacere
Daca ai folosit tava corecta si ai un cuptor bun, timpul mentionat in reteta este cel corect.
Deoarece cuptoarele variaza, verifica tortul cu putin timp inainte de a fi gata.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-18 Vizualizari: 1516


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci un tort perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro