193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Reinventeaza macaroanele cu branza

Reinventeaza macaroanele cu branza

      Trimite pe mail Printeaza
Reinventeaza macaroanele cu branza
Macaroanele cu branza sunt usor de facut si gustoase, dar, din pacate, si bogate in calorii.

Este suprinzator cat de usor iti poti imbunatati reteta pentru a reduce numarul caloriilor...

Urmeaza aceste sfaturi si bucura-te de niste macaroane cu branza aproape nevinovate:

1. Adauga legume
Sa adaugi piure de legume in mancarea favorita este o metoda usoara de a adauga nutrienti si de a taia din calorii. Conopida facuta piure are un gust placut, iar textura este excelenta pentru a da finete si volum branzei. In plus, vei consuma mai multe fibre, vitamina C, potasiu si alti nutrienti.
De asemenea, poti inlocui cateva sau chiar toate pastele cu legume. Incearca dovleceii sau dovleacul spaghetti. Vor fi mult mai slabe in calorii, dar bogate in vitamine si minerale esentiale. Mai mult, iti vor da si senzatia de satietate!

2. Uita de lactatele grase
In loc de laptele obisnuit, foloseste lapte degresat, dar si branza ricotta degresata ca baza pentru sosul de branza. De asemenea, poti adauga branza cheddar, branza de capra sau chiar cu mucegai albastru. O branza de calitate inseamna ca vei folosi mai putina, dar vei obtine un gust mult mai bun. Pune si iaurt grecesc in sos.

3. Inlocuieste complet lactatele
Fa un sos de branza cu lapte de migdale neindulcit, sau cu lapte de cocos. Poti folosi chiar branza vegetala, daca vrei sa servesti niste macaroane vegetariene. Asta ar insemna sa pui tofu pasat in sosul de branza pentru a obtine o textura mai cremoasa si mai multe proteine.



4. Alege-ti pastele cu grija
Daca eviti glutenul, incearca una dintre varietatile fara gluten din comert. Daca ai vrea mai multe beneficii nutritionale, inlocuieste pastele obisnuite cu cele integrale. Pentru o schimbare si mai drastica, incearca pastele facute din quinoa, orez brun sau fasole neagra.

5. Proteinele sunt importante
Adauga proteine in reteta ta, pentru un echilibru care sa te faca sa te simti satul. Astfel, nu vei consuma la fel de multe paste. Cateva idei sunt: mazarea, carnea de pui sau crevetii.

6. O portie mai mica
E adevarat ca aceste inlocuiri aduc multe beneficii pentru sanatate si te fac sa consumi mai multe legume. Insa, daca nu-ti place decat varianta traditionala de macaroane cu branza, incarca macar sa consumi o portie mai mica decat de obicei. Serveste-o cu o salata din legumele preferate, ca garnitura.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-27 Vizualizari: 1337


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Reinventeaza macaroanele cu branza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro