193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci oua posate

Cum sa faci oua posate

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci oua posate
Ouale posate sunt asemanatoare oualor ochiuri, insa ele se fac prin fierbere, nu prajire, fapt ce le face mai sanatoase.

Urmeaza aceste sfaturi pentru a face un ou posat perfect de fiecare data:

1. Sparge ouale si aprinde focul
Sparge ouale, fiecare in cate o ceasca. Pune apa la fiert la foc mare, apoi, cand incepe sa fiarba, redu putin focul. Adauga 2 linguri de otet de mere. Coboara usor ceasca cu primul ou, pana atinge suprafata apei, apoi lasa oul sa alunece incet in apa.

2. Lasa-le sa se aseze
Dupa ce le-ai cufundat in oala, lasa-le sa stea cateva secunde, pana se asaza. Apoi, ia o spatula sau o lingura si trece-o de jur imprejurul oalei, pentru a te asigura ca nimic nu se lipeste de peretii acesteia. Daca ouale plutesc singure, lasa-le sa se gateasca usor, la foc mediu, pentru 3 minute.

3. Scoate-le
Scoate ouale pe rand, cu o paleta cu gaurele, avand grija sa lasi toata apa sa se scurga inapoi in oala. Verifica daca sunt gata. Daca nu, mai lasa-le in apa 20-30 de secunde.

4. Indeparteaza excesul de apa
Odata ce ouale s-au facut, pune-le intr-o farfurie si inlatura resturile de albus din jurul oului. Daca ramane apa in jur, o poti fie varsa in chiuveta, fie o absorbi cu un prosop de hartie. Adauga putina sare si piper.

5. Serveste ouale posate
Oul posat poate fi savurat in foarte multe combinatii. De exemplu, il poti pune pe o felie de paine, si sa-ti creezi un mic sandvis. Trebuie doar sa-l intepi cu furculita, iar galbenusul va imbiba imediat painea. Serveste-l dimineata, alaturi de o salata sau branzeturi.

Pentru reusita oualor posate, iti recomandam suporturi speciale, care sa-ti usureze foarte mult munca si sa-ti scurteze timpul de preparare!





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-29 Vizualizari: 2190


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci oua posate, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro