193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 7 ingrediente care pot imbunatati orice mancare

7 ingrediente care pot imbunatati orice mancare

      Trimite pe mail Printeaza
7 ingrediente care pot imbunatati orice mancare
Ai dat vreodata peste o reteta pentru care ai nevoie de o multime de ingrediente?

Uneori, nu vrei sa le cumperi pe toate ca sa faci o masa, de aceea iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le ai neparat in casa, pentru a imbunatati orice mancare:

1. Cacao
Cacaua poate fi adaugata in aproape orice, o singura lingurita iti poate transforma gustarile si felurile principale. Aceasta contine fier, mangan, magneziu si zinc, poate fi adaugata in smoothie-uri, ovaz, budinci sau iaurt. Atunci cand cumperi cacao, alege una cu mai multa grasime, deoarece este mai buna si oricum nu va fi nevoie sa folosesti foarte multa. De asemenea, alege pudra de cacao neindulcita.

2. Esenta de vanilie
Ai observat vreodata cat de des apare esenta de vanilie in retete? Asta pentru ca putina vanilie poate face orice preparat delicios: torturi, prajituri, briose... Doua picaturi de vanilie vor evidentia mai bine si gustul dulce al ciocolatei. Aceasta are un rol in dulciuri asemanator cu al sarii in toate celelalte mancaruri. Ce se intampla atunci cand uiti sa o adaugi? Preparatele tale nu mai ies la fel de bune, ci cu un gust mai slab.

3. Scortisoara
Ai facut vreodata greseala sa adaugi prea multa scortisoara intr-un preparat? Atunci ii cunosti cu adevarat impactul asupra gustului. E nevoie doar de putina pentru a da dulceata si aroma retetelor. Similara vaniliei, scortisoara scoate in evidenta celelalte ingrediente. Adaug-o in cafea, ovaz, iaurt sau nuci.


4. Vegeta
Cubuletele de vegeta pot adauga savoare supelor sau tocanitelor. Pentru o supa plina de arome, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi si un cub de vegeta. Datorita concentratiei mari de gusturi, aceasta poate fi predominant sarata, de aceea nu mai e nevoie sa adaugi sare in preparate. Foloseste-o in mancarurile cu carne de pui, vita si legume.

5. Mierea
Mierea poate da diferite arome unei mancari, in functie de florile din care a fost facuta. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat are un gust mai puternic. Ea este potrivita si pentru dulciuri, dar si pentru mancaruri sarate. Este mai dulce decat zaharul alb, ceea ce inseamna ca poti folosi mult mai putina atunci cand gatesti si sa obtii acelasi gust.

6. Chimenul
Acesta se foloseste in special in mancarurile cu specific mexican. Datorita gustului pe care il aduce, este potrivit pentru supe si tocanite. Putin chimen poate da profunzime si aroma oricarui preparat. Iar cea mai buna parte e ca poti sa-l folosesti pentru a-ti imbunatati retetele si nu vei mai avea nevoie de sodiu, alte grasimi sau calorii.

7. Zeama de lamaie
Cauti un ingredient care sa dea savoare unei multimi de mancaruri? Lamaia este cea de care ai nevoie. Daca gusti dintr-o mancare si ti se pare ca ii lipseste ceva, putina zeama de lamaie va rezolva imediat problema. De asemenea, va scoate in evidenta aromele preparatului, fara sa-i dea un gust specific de lamaie.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-10 Vizualizari: 1003


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 7 ingrediente care pot imbunatati orice mancare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro