193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu oua

Sfaturi pentru gatit cu oua

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu oua
Ouale sunt un ingredient de baza in alimentatia noastra si ne place sa credem ca le stim toate secretele. Asa sa fie oare?

INFORMATII GENERALE
- Daca trebuie sa taiati oua fierte tari, inca fierbinti, ca sa nu se lipeasca de lama cutitului, inmuiati-o inainte in apa fierbinte.
- Ca sa nu crape coaja la fiert, puneti in apa o lingura de otet si intepati inainte varful oualor cu un ac.
- Ouale sunt crapate, dar vreti sa le fierbeti totusi? Inveliti-le in folie de aluminiu!
- Vreti sa pastrati ouale un timp cat mai indelungat? Ungeti-le coaja cu albus!
- Nu spalati ouale murdare inainte de a le pune la rece, pentru ca le distrugeti stratul protector si se vor strica mai repede. In plus, risca sa ia cu usurinta celelalte mirosuri din frigider.
- Nu folositi oua de rata in compozitia prajiturilor! Acestea au albusul gras si nu se va bate spuma.

ALBUSUL
- Adaugati un praf de sare/zahar, putina apa rece sau zeama de lamaie inainte de a bate albusul, pentru ca acesta sa se intareasca mai repede. Adaugand apa, veti mari considerabil si volumul de albus batut obtinut.
- Ati folosit mai multe galbenusuri intr-o reteta si v-a ramas albus? Il puteti pastra in siguranta cateva zile, daca ii picurati putina apa deasupra.
- Pentru ca albusul spuma sa nu se lichefieze, adaugati zaharul in 2 reprize: una cand incepeti sa bateti albusul, a doua la final.

GALBENUSUL
- Daca v-a ramas galbenus, il puteti tine 2 zile intr-o cana, acoperindu-l cu apa rece.
- Cand dregeti ciorba cu galbenus, frecati-l separat cu putina ciorba fierbinte. Daca-l frecati cu ciorba rece, va ramane crud, fara gust si cu un aspect neplacut.

Pentru mai multe sfaturi, nu ezitati sa apelati la colectia noastra dedicata:
- 15 lucruri pe care nu le stiai despre oua
- Cum ne dam seama daca ouale sunt proaspete sau nu
- Cum se separa albusul de galbenus
- Ce poti face cu albusurile ramase
- Sfaturi si trucuri pentru bezele perfecte





Postat de Liana Hardt pe data de 2015-06-17 Vizualizari: 1001


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu oua, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada