193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa prepari cocktailuri light

Cum sa prepari cocktailuri light

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa prepari cocktailuri light
Cine vrea sa bea apa plata la o petrecere? De obicei nimeni, iar cine pretinde asta, cam minte...

Iata cum poti face cele mai bune alegeri in materie de bauturi alcoolice, pentru a te putea bucura de petreceri fara sa-ti distrugi silueta:

1. Alege vinuri spumante
Sampania si alte vinuri spumante au mai putine calorii decat cele neacidulate. Un pahar o sa-ti economisesca 60-80 de calorii din cele 120-150 pe care le-ai fi consumat in mod normal. De asemenea, atunci cand alegi un vin, tine minte ca variantele "brute" au mult mai putin zahar si, implicit, mai putine calorii.

2. Da savoare cu lamaie
Putina lamaie, lime sau portocala adauga un plus de gust oricarei bauturi, fara a-i adauga, insa, prea multe calorii. Joaca-te cu mai multe combinatii de alcool si citrice, ca sa-ti dai seama ce-ti place. In loc sa cumperi suc de lamaie sau portocala, stoarce cateva si pastreaza sucul intr-un recipient sigilat.

3. Reinventeaza spritul
Atunci cand e foarte cald afara, e mai bine sa o lasi mai moale cu alcoolul, ca sa nu te simti molesit. Ceea ce e foarte bine: mai putin alcool inseamna mai putine calorii. Totusi, daca ai nevoie de ceva racoritor, intoarce-te la vechiul sprit, doar ca reinventat. Adauga putin sifon sau apa minerala in vinul tau preferat, pentru a taia din calorii. Serveste cu cateva felii de capsuni proaspete.



4. Cumpara fresh-uri de fructe
In loc sa cumperi cutii de suc de la supermarket, la urmatoarea petrecere foloseste suc proaspat de pepene sau un amestec din fructele tale preferate. De asemenea, poti incerca sa folosesti ca baza sucuri verzi, preparate pe loc.

5. Ierburi pentru aroma
Menta, rozmarinul, lavanda si ghimbirul sunt optiuni excelente pe care le poti adauga intr-un cocktail, iar partea buna e ca mai sunt multe altele. Pe langa faptul ca vor da o aroma intensa, sunt bune si pentru organism. Foloseste-ti imaginatia si fa cat mai multe combinatii, pana iti gasesti favoritele.

6. Bea apa
Este o regula universala, pe care ar fi excelent daca ai putea sa o respecti cat de des posibil. Bea un pahar cu apa dupa fiecare bautura alcoolica, deoarece alcoolul deshidrateaza. De asemenea, cel mai important este sa bei moderat, indiferent de temperatura, dar, cu atat mai mult in sezonul cald.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-19 Vizualizari: 1286


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa prepari cocktailuri light, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro