193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cele mai comune greseli cand faci inghetata

Cele mai comune greseli cand faci inghetata

      Trimite pe mail Printeaza
Cele mai comune greseli cand faci inghetata
Esti un fan al inghetatei facute in casa? Cine nu ar fi?!
Aceasta e mult mai sanatoasa si poti fi sigur de ingredientele folosite, deoarece tu le vei alege...

Insa, pana vei face o inghetata care sa o invinga pe cea din comert, mai ai doar cateva greseli de evitat.
Iata care sunt acestea:

1. Nu dai atentie cremei de oua si lapte
Orice inghetata buna incepe cu o baza preparata corect. Ca sa obtii acest lucru, laptele si smantana sunt combinate cu zaharul si puse pe foc. Apoi bati galbenusurile de ou si adaugi amestecul in lapte. Trebuie sa-l lasi la foc mic, sa se ingroase incet. Daca vei obtine o crema prea fierbinte, ouale se vor transforma in jumari, in loc sa aiba o consistenta cremoasa. Nu uita sa amesteci continuu si sa ai grija sa nu ramana nimic pe marginile oalei. Testeaza amestecul cu o lingura si treci cu degetul peste acesta. Daca nu curge, este gata.

2. Faci cantitati prea mari
Chiar daca inghetata este delicioasa, asta nu inseamna ca trebuie sa faci o cantitate uriasa. Daca vei pune prea mult in aparatul de facut inghetata, ea nu va mai avea textura dorita. Aceeasi regula se aplica si pentru alte procesoare sau blendere: nu le umple pana la refuz!

3. Nu folosesti ingrediente integrale
Crezi ca poti taia din calorii folosind lapte cu un continut mai mic de grasime? Combinatia pentru o inghetata gustoasa include lapte integral amestecat cu smantana. Nu te rezuma doar la jumatate din cantitate. Inghetata este un desert, nu o trata cu superficialitate doar pentru a taia din calorii. Mai bine prepara o cantitate mai mica, dar mai buna.



4. Arunci totul in aparatul de inghetata
Ingredientele sunt foarte importante. Obisnuieste-te ca pe unele sa le adaugi abia dupa ce ai oprit aparatul de inghetata. De exemplu, bucatile de biscuiti, de ciocolata sau nucile. Ca sa nu-ti spargi dintii cu bucati mari de capsuni inghetate, asigura-te ca le tai in bucati indeajuns de mici, cat sa nu fie nevoie sa le mesteci.
Este o idee buna sa prepari un gem din fructe, iar daca vrei sa folosesti si unt de arahide, adauga putina smantana. Aceasta nu va permite untului de arahide sa se intareasca prea mult.
Odata ce ai preparat gemul, caramelul sau orice altceva vrei sa adaugi in inghetata, asteapta pana se opreste aparatul. Transfera inghetata in recipientul pe care vrei sa-l folosesti si abia atunci amesteca totul.

5. Nu ai destula rabdare pana sa o mananci
Ai terminat inghetata si, cu siguranta, abia astepti sa o testezi. Insa, putina rabdare nu va strica, ci este absolut necesara. Nu o amesteca prea mult, deoarece risti sa-i strici consistenta cremoasa si sa formezi bucati de gheata. Inghetata va atinge temperatura perfecta in congelator in cateva ore.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-24 Vizualizari: 1442


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cele mai comune greseli cand faci inghetata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro