193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci o omleta frantuzeasca

Cum sa faci o omleta frantuzeasca

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci o omleta frantuzeasca
Omleta pare usor de facut, dar poate fi destul de intimidanta, uneori. Este perfecta pentru orice masa a zilei, de aceea e foarte important sa fie sanatoasa si delicioasa. Iata cum sa faci o omleta frantuzeasca excelenta.

Doua lucruri esentiale
Sunt doua trucuri care te ajuta sa faci o omleta grozava. In primul rand, foloseste o tigaie care nu lipeste. Va fi mult mai usor sa intorci omleta, sa o iei din tigaie si sa o pui in farfurie. Daca nu ai o astfel de tigaie, foloseste putin unt pentru a unge o tigaie obisnuita.
Al doilea truc este sa gatesti omleta pana cand e aproape gata. Partea de jos trebuie sa fie ferma, insa partea de sus sa para inca putin apoasa. Daca astepti pana cand toata omleta e ferma, atunci ea va fi prea uscata.

Bate ouale
Sparge ouale intr-un caston si bate-le pana s-au combinat perfect, apoi adauga putina sare si piper. Daca folosesti branza sau alte umpluturi, pregateste-le de pe acum, ca sa le ai la indemana.

Incalzeste tigaia si topeste untul
Pune o tigaie la foc mediu si topeste unul. Misca tigaia pentru a o acoperi pe toata cu unt. Atunci cand incepe sa sfaraie, este pregatita.



Pune ouale in tigaie
Pune ouale batute in tigaie. Misc-o imediat, pentru ca ouale sa se intinda pe intraga suprafata. Ar trebui sa sfaraie atunci cand iau contact cu untul incins.

Trage si impinge omleta cu o spatula
Impinge si trage usor ouale cu spatula spre centrul tigaii, pentru a face loc oualor nefacute. Misca usor tigaia pentru ca acestea sa se verse in locurile ramase libere.

Gateste omleta timp de 1-2 minute
Omleta va fi gata in maximum doua minute. Atunci cand e facuta, partea de jos va fi ferma si stabila, iar cea de sus inca putin umeda.

Pune branza si alte toppinguri
Acum e momentul sa presari branza si alte toppinguri in centru omletei.

Indoaie omleta
Imparte-o vizual in trei parti si pune partile laterale peste cea din mijloc. Sau o poti indoi pe jumatate.

Pune-o in farfurie si serveste-o
Ultimul pas este sa o scoti din tigaie si sa o pui pe farfurie. Presara ierburi proaspete peste ea si mananc-o imediat, pentru a fi calda.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-01 Vizualizari: 1459


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci o omleta frantuzeasca, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro