Tips & tricks
Cum sa faci o cafea cu gheata mai buna

Vara este anotimpul cafelei reci, cu multa gheata. Daca nu vrei sa mai cumperi frappe-uri de la magazin, e timpul sa inveti sa o faci singur, acasa.
Cafeaua obisnuita se face la filtru sau in ibric. Cafeaua rece, in schimb, poate fi facuta fie in frigider, fie poti lasa la racit cafeaua obisnuita. Rezultatul este o cafea fina, saraca in acizi si rece, perfecta pentru o dimineata calduroasa de vara. Iata cinci sfaturi pentru a face o cafea cu gheata excelenta.
1. Pune mai multa cafea decat de obicei
Cafeaua cu gheata trebuie sa fie mai tare, in special atunci cand o amesteci cu lapte sau frisca. Proportia de apa si cafea poate varia, insa trebuie sa folosesti undeva intre 1:4 sau 1:8. Desigur, poti schimba aceasta regula, in functie de preferintele tale.
2. Incearca feluri diferite de cafea
Schimba boabele obisnuite de cafea. Majoritatea cafelelor reci se fac cu boabe mai inchise la culoare. Dar poti experimenta cu cat mai multe tipuri ca sa vezi care iti place cel mai mult. Poate preferi una mai usoara. Noteaza-ti reteta pentru a te putea bucura oricand de ea.

3. Foloseste o rasnita buna
Ca si cafeaua calda, si cea rece are nevoie sa fie bine macinata, asta inseamna ca trebuie sa folosesti o rasnita cat mai buna. De preferat, produsul final sa nu fie extrem de fin, dar te poti juca cu texturile pana obtii ceea ce iti place. Tine minte ca daca o macini prea fin, va avea un gust mai amarui.
4. Filteaza
O cafea rece trebuie sa fie inchisa la culoare si catifelata. Mai filtreaza-ti odata cafeaua dupa ce ai terminat-o, ca sa fii sigur ca orice sediment ramane in hartia de filtrat si nu ajunge in cafeaua ta. 5. Fa cuburi de gheata din cafea
Acest tip de cafea este rece de la inceput. Totusi, daca vrei sa mai adaugi putina gheata, nu trebuie sa o diluezi. Solutia? Foloseste cuburi de gheata facute din cafea. Toarna cafeaua in forma de cuburi de gheata si pune-o la congelator.
Cafeaua obisnuita se face la filtru sau in ibric. Cafeaua rece, in schimb, poate fi facuta fie in frigider, fie poti lasa la racit cafeaua obisnuita. Rezultatul este o cafea fina, saraca in acizi si rece, perfecta pentru o dimineata calduroasa de vara. Iata cinci sfaturi pentru a face o cafea cu gheata excelenta.
1. Pune mai multa cafea decat de obicei
Cafeaua cu gheata trebuie sa fie mai tare, in special atunci cand o amesteci cu lapte sau frisca. Proportia de apa si cafea poate varia, insa trebuie sa folosesti undeva intre 1:4 sau 1:8. Desigur, poti schimba aceasta regula, in functie de preferintele tale.
2. Incearca feluri diferite de cafea
Schimba boabele obisnuite de cafea. Majoritatea cafelelor reci se fac cu boabe mai inchise la culoare. Dar poti experimenta cu cat mai multe tipuri ca sa vezi care iti place cel mai mult. Poate preferi una mai usoara. Noteaza-ti reteta pentru a te putea bucura oricand de ea.

3. Foloseste o rasnita buna
Ca si cafeaua calda, si cea rece are nevoie sa fie bine macinata, asta inseamna ca trebuie sa folosesti o rasnita cat mai buna. De preferat, produsul final sa nu fie extrem de fin, dar te poti juca cu texturile pana obtii ceea ce iti place. Tine minte ca daca o macini prea fin, va avea un gust mai amarui.
4. Filteaza
O cafea rece trebuie sa fie inchisa la culoare si catifelata. Mai filtreaza-ti odata cafeaua dupa ce ai terminat-o, ca sa fii sigur ca orice sediment ramane in hartia de filtrat si nu ajunge in cafeaua ta. 5. Fa cuburi de gheata din cafea
Acest tip de cafea este rece de la inceput. Totusi, daca vrei sa mai adaugi putina gheata, nu trebuie sa o diluezi. Solutia? Foloseste cuburi de gheata facute din cafea. Toarna cafeaua in forma de cuburi de gheata si pune-o la congelator.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-06 Vizualizari: 2062
Daca ti-a placut articolul Cum sa faci o cafea cu gheata mai buna, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta