193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cele mai comune greseli atunci cand faci salata cu paste...

Cele mai comune greseli atunci cand faci salata cu paste

      Trimite pe mail Printeaza
Cele mai comune greseli atunci cand faci salata cu paste
Salatele cu paste au ceva deosebit, de aceea sunt atat de populare. Sunt excelente pe timpul verii, de aceea trebuie sa stii cum sa le prepari corect. Iata care sunt cele mai comune greseli si cum sa le eviti.

1. Nu folosesti pastele corecte
Cand trebuie sa alegi pastele pentru salata, e mai bine sa te feresti de cele proapspete, caci nu sunt rezistente. Ramai la cele uscate. Salata poate fi servita rece sau la temperatura camerei si se va descurca excelent atunci cand va fi amestecata cu dressing si alte ingrediente. De asemenea, pastele scurte sunt alegeri foarte bune pentru salata: fusilli, pene sau rotini. Dimensiunile reduse le fac usor de servit si mancat, iar formele diversificate retin mai multe ierburi si dressing.

2. Le fierbi prea mult sau prea putin
Pastele sunt cele mai importante ingrediente ale salatei, asa ca e foarte important sa fie fierte corect. Daca le lasi prea mult pe foc, se vor dezintegra. Daca le iei prea devreme, vor fi prea tari. Un alt lucru important pe care trebuie sa-l retii este ca pastele se intaresc putin atunci cand se racesc. Deoarece nu sunt servite calde sau cu sosuri, pastele mai pot ramane putin timp pe foc, dar nu le lasa exagerat de mult. Planuieste sa le lasi la fiert pana devin al dente, apoi mai lasa-le inca 1-2 minute, nu mai mult.

3. Nu asezonezi destul
Spre deosebire de mancarurile calde, aromele din cele reci pot parea mai greu de sesizat si au nevoie de mai multa asezonare. Ca sa te asiguri ca salata ta este delicioasa, e bine sa incepi asezonarea destul de devreme. Foloseste apa sarata pentru fiert. Gusta in timp ce le prepari, ca sa-ti poti da seama de ce mai au nevoie: dressing sau alte ingrediente.



4. Nu pui dressingul peste salata calduta
Nu trebuie sa astepti pana pastele s-au racit complet, pentru a pune dressingul. De fapt, chiar le poti lua din aroma, astfel. Amesteca pastele cu 2/3 din dressing cat sunt calde, iar restul ia-l la masa si adauga-l atunci. Pastele calde absorb mult mai bine dressingul.

5. Faci salata cu prea mult timp inainte
E bine sa-ti pregatesti mancarurile din timp, insa daca faci salata de paste cu prea mult timp inainte, ea nu va mai avea acelasi gust bun. Chiar daca ea poate rezista pana la cateva zile, e mai bine sa o prepari in ziua in care o mananci sau, cel mult, cu o zi inainte.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-08 Vizualizari: 1142


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cele mai comune greseli atunci cand faci salata cu paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro