193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 7 pasi pentru o frisca mai buna

7 pasi pentru o frisca mai buna

      Trimite pe mail Printeaza
7 pasi pentru o frisca mai buna
Indiferent daca faci o placinta, un tort sau o budinca, frisca este ingredientul pe care toate acestea il au in comun. Aproape orice desert e mai bun alaturi de cateva linguri de frisca bine preparata. Iata cum sa faci o frisca mai buna, in sapte pasi simpli.

1. Foloseste doar smanatana pentru frisca cu grasime
Datorita continutului bogat in grasimi (pana la 35%), aceasta este ideala pentru frisca. Stai departe de laptele fara grasime, deoarece nu functioneaza. Are prea putina grasime pentru a sustine frisca.

2. Pentru frisca fara lactate
Poti face frisca fara lapte, daca ai probleme cu lactoza. Cheia este sa folosesti lapte de cocos cu grasime, mai exact partea solida din varful recipientului. Atunci cand o bati devine cremoasa si exelenta pentru orice desert.

3. Pentru frisca mai rezistenta
Vrei sa faci o frisca care sa reziste mai multe zile? Foloseste un procesor de alimente. Pune deoparte mixerul. Procesorul sau un mini chopper este cheia pentru o frisca care tine mai multe zile si este gata de folosit in mai putin de cinci minute.



4. Adauga crème fraîche
Crème fraîche este o varianta cu un continut mai mare de grasime decat smanatana, deci o frisca facuta cu aceasta se va pastra mai mult timp. O poti prepara chiar cu cateva ore inainte sa o pui peste desert.

5. Frisca prea batuta
Daca ai batut prea mult frisca si nu ai apucat inca sa o pui in unt, exista o solutie. Adauca cateva linguri de smantana, iar ea isi va reveni.

6. Nu arunca resturile de frisca
Ai facut prea multa frisca pentru tort si acum ai ramas cu ea? Nu te grabi sa o arunci la gunoi. O poti ingheta si tine la congelator.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-10 Vizualizari: 1036


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 7 pasi pentru o frisca mai buna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro