193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa alegi uleiul de masline

Cum sa alegi uleiul de masline

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa alegi uleiul de masline
Multe retete iti cer sa folosesti ulei de masline, dar in supermarket sunt atat de multe feluri, cum poti sti pe care sa il alegi? Iata principalele diferente intre uleiul de masline obisnuit si cel extra-virgin.

Totul tine de proces
Uleiul de masline e, pur si simplu, uleiul obtinut din masline. Totusi, exista tipuri diferite de ulei, in functie de maslinele care sunt folosite, de procesul folosit pentru a-l extrage dar si de aditivi.

Cum se pot deosebi
De obicei, daca tii una langa alta doua sticle de ulei de masline, unul normal si unul extra-virgin, vei observa ca cel de-al doilea are o culoare mai inchisa.
Diferenta de culoare variaza de la o firma la alta si nu este ceva dupa care sa te poti ghida.
Uleiurile sunt gradate in functie de nivelul de aciditate sau de acidul oleic. Cantitatea de acid oleic indica cat de multa grasime exista in acesta.

Rafinat sau nerafinat?
Uleiul nerafinat este pur, insa cel rafinat este trarat pentru a scapa de orice defecte. Cele rafinate nu au aroma, gust sau culoare asemenatoare cu cea a maslinelor. Ele nu contin antioxidantii importanti si proprietatile anti-inflamatorii esentiale care face uleiul de masline extra-virgin atat de special.



Ce trebuie sa stii despre uleiul extra-virgin
Este nerafinat si este cel mai de calitate ulei pe care il poti cumpara. Exista standarde foarte specifice, pentru ca el sa primeasca eticheta de extra-virgin. El pastreaza gustul maslinelor si are un nivel mai scazut de acid oleic. Contine multe vitamine si minerale.
Nu este tratat cu chimicale sau prin variatii de temperatura. Poti gati cu el, chiar daca fierbe la temperaturi mult mai mici. Totusi, pastreaza-l pe cel scump si de calitate pentru sosuri, mancaruri reci si dressinguri.

Ce trebuie sa stii despre uleiul virgin
Este facuta printr-un proces similar celui extra-virgin si este nerafinat, de asemenea. Si el pastreaza puritatea si gustul maslinelor, chiar daca standardele de productie nu sunt la fel de stricte.
Are un nivel mai mare de acid oleic si un gust mai putin intens decat cel extra-virgin. Se gaseste rareori in supermarketuri.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-24 Vizualizari: 1342


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa alegi uleiul de masline, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro