193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu branza

Cum sa gatesti cu branza

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu branza
Probabil te-ai obisnuit sa mananci branza alaturi de legume, in paste sau omlete. Dar iata cum o poti folosi la potentialul ei maxim. Urmeaza aceste sfaturi si transforma-ti preparatele cu branza in delicii culinare.

1. Cum sa o razi
Daca razi branza inainte sa o gatesti, asigura-te ca aceast este rece. Altfel, va fi greu de razuit. Acelasi lucru se aplica si pentru branzeturile mai tari. Moduri ideale in care poti razui branza este cu un cutit, un aparat de bucatarie sau vechea razatoare obisnuita. Branzeturile moi sau proaspete nu au nevoie, insa, de aceste aparate, deoarece le poti marunti cu degetele.

2. Sa tai crusta?
Depinde de crusta si de gustul ei. Daca iti place, atunci pastreaz-o. Unele pot avea un gust destul de puternic, asa ca e mai bine sa le tai. In plus, ele pot fi mult prea tari, in comparative cu restul produsului. In plus, daca tu crezi ca va influenta gustul mancarii in mod dramatic, scapa de ea.

3. Cand sa pui branza
Daca o topesti pentru un preparat, cum ar fi pastele sau legumele, sau chiar o salata calda, amestec-o cu ingredientele chiar inainte sa o servesti. Nu inainte, deoarece se va depunde pe fundul vasului si se va intari. Chiar si atunci cand o presari peste paste, este bine sa o pui inainte sa le mananci.



4. In sosul béchamel
Atunci cand pui branzeturi in sosul béchamel, asigura-te ca acesta este mai lichid si mai light. Altfel, gustul de faina gatita va interfera cu gustul branzei tale si il va schimba. Iar tu vrei sa simti branza, nu faina. Insa, daca folosesti o branza cu un gust foarte intens, poti folosi si un sos béchamel mai cremos.

5. Testeaza branza inainte de a o gati integral
Inainte sa folosesti la gatit toata branza scumpa pe care tocmai ai cumparat-o, testeaza cu o portie mai mica. Trebuie sa fii sigur ca ea se gateste bine si ca se potriveste in reteta. Multe branzeturi isi pierd din savoare atunci cand sunt incalzite, asa ca ai grija la acestea. Experimenteaza cat mai mult.

6. Ia sosul de pe foc inainte sa pui branza
Atunci cand faci un sos cu branza si béchamel, e important sa iei sosul de pe foc, inainte sa adaugi branza. In sine, ea este o emulsie de lapte, iar daca o incalzesti prea rapid se poate transforma intr-un dezastru neplacut.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-29 Vizualizari: 784


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu branza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro