193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum mancam branzeturile: 6 greseli

Cum mancam branzeturile: 6 greseli

      Trimite pe mail Printeaza
Cum mancam branzeturile: 6 greseli
Branzeturile sunt alimente speciale, pentru a fi preparate e nevoie de mult efort si dedicatie. De aceea, e important cum sa stii sa te bucuri la maximum de savoarea lor si sa nu folosesti metode care sa le dauneze. Iata cateva reguli importante.

1. Nu servi branza direct din frigider
Daca nu lasi branzeturile sa se incalzeasca putin, inainte de a le consuma, nu vei simti gustul exact al acestora. De aceea, scoate-le din frigider inainte de a le consuma si lasa-le pana ajung la temperatura camerei. Cu cat branza este mai rece, cu atat ea isi pierde mai mult din savoare. Chiar si un cascaval ieftin va avea un gust mult mai bun la temperatura camerei. Branzeturile proaspete au nevoie de aproximativ 30 de minute, iar celelalte cam de o ora in afara frigiderului.

2. Nu inveli branzeturile in plastic
Branza are nevoie de aer, daca nu-si primeste oxigenul ea se va sufoca. Cel mai bine e s-o invelesti in hartia in care a venit, in hartie de copt sau un plastic special facut pentru branzeturi.

3. Nu pune branzeturile neimpachetate la loc in frigider
Din comoditate, e posibil sa uiti sa impachetezi cascavalul complet si sa lasi cateva parti expuse. Odata ce ai simtit gustul delicios al branzeturilor la temperatura camerei, nu le pune la loc in frigider fara sa le acoperi bine. Acestea se vor intari si vor capata un gust neplacut. De asemenea, ele pot absorbi din aromele alimentelor din frigider. E destul de neplacut, mai ales daca ai diverse resturi de mancare pe acolo.



4. Nu pune mozzarella proaspata la frigider
Daca ai norocul sa te afli in posesia unei bucati de mozzarella proaspete si planuiesti sa o mananci in aceeasi zi, atunci nu o pune la frigider. Dupa doar trei ore la rece, mozzarella devine mai tare si mai putin suculenta decat daca o lasi la tempeatura camerei. Totusi, daca tocmai ai cumparat ua de la supermarket si vrei sa dureze mai mult, tine-o la frigider si resusciteaz-o, astfel: inainte de a o servi, pune-o intr-un amestec de lapte cald cu putina sare. Suna ciudat, dar o va ajuta foarte mult.

5. Nu taia crusta branzei cu mucegai
Branza cu mucegai alb are un centru cremos si delicios. Acest centru se datoreaza tocmai crustei, cea cu mucegai, care, de obicei, nu ar trebui sa aiba un gust neplacut. Daca, totusi, nu-ti place gustul ei, o poti taia atunci cand ai pus-o deja in farfurie, dar nu lua mucegaiul inainte de a o servi. Tot acel centru cremos va capata o consistenta neplacuta.

6. Nu cumpara branza deja rasa
Tii minte ca nu trebuie sa lasi branza expusa in frigider? Cu cat ia mai mult contact cu aerul, cu atat se intareste mai rau. Acum gandeste-te la parmezanul deja ras, care sta intr-o punga de plastic. Mai bine cumpara o bucata de branza si rade-o singur, acasa. Va fi mult mai proaspata si mai gustoasa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-08-07 Vizualizari: 1273


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum mancam branzeturile: 6 greseli , aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro