193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Combinatii nefericite de alimente

Combinatii nefericite de alimente

      Trimite pe mail Printeaza
Combinatii nefericite de alimente
E important sa stii cum sa combini alimentele pentru a te bucura de beneficiile lor si a evita neplacerile. Combinatiile nefericite pot avea efecte pe termen scurt, dar si pe termen lung, ca respiratia urat mirositoare, uscarea pielii, eczemele, inflamatile, lipsa somnului si probleme cu digestia. Iata care sunt aceste combinatii, de care trebuie sa te feresti.

1. Fructe dupa o masa
Fructele nu merg bine cu alte tipuri de alimente. Asta deoarece fructele contin zaharuri simple, care nu au nevoie de digestie. Asta inseamna ca ele nu vor sta pentru prea mult timp in stomac. Alte mancaruri, precum cele bogate in grasimi si protein, vor ramane in stomac pentru mai mul timp. Deci, daca vei manca un fruct dupa o alta masa, zaharul va ramane in stomac si va fermenta.

2. Lasagna cu carne
Combinatia dintre amidon si protein inhiba digestia salivara a amidonului. Proteinele si amidonul au nevoie de enzime si niveluri de aciditate diferite pentru a putea fi digerate. Atunci cand sunt combinate, organismal e fortat sa faca o alegere, sa digere proteinele, dar nu si amidonul. Acesta fermenteaza si se descompune.

3. Omleta cu branza si carne
In general, combinatia dintre doua feluri de protein nu este recomandata. O singura sursa de proteine per masa este de ajuns. E usor de digerat si nu are nevoie de atat de multa energie. Alege omletele cu legume.

4. Sos de rosii cu branza
Rosiile sunt acide si nu este recomandat sa fie amestecate cu carbohidrati, precum pastele. Mai mult de atat, daca adaugi si produse lactate acestei combinatii (deja greu de digerat) vei crea probleme de digestie si te vei simti obosit, deoarece corpul are nevoie de multa energie.



5. Cereale cu lapte si suc de portocale
Acidul din sucul de portocale distruge enzimele care trebuie sa digere cerealele. De asemenea, citricele sau sucurile pot strica consistenta laptelui. Pentru un mic dejun sanatos, bea sucul de portocale cu 30 de minute inainte sa-ti mananci cerealele.

6. Lapte si banane
Aceasta combinatie este una dintre cele mai grele pentru stomacul tau. Ea duce la formarea toxinelor. Daca esti un fan al smoothie-urilor cu lapte si banane, asigura-te ca bananele sunt foarte coapte si adauga putina nucsoara, ca sa stimulezi digestia.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-08-12 Vizualizari: 1376


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Combinatii nefericite de alimente, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro