193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci briose excelente

Cum sa faci briose excelente

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci briose excelente
Te-ai saturat de briosele obisnuite sau nu ai gasit inca o reteta care sa-ti garanteze succesul? Iata cateva sfaturi pentru briose delicioase, pufoase si cat se poate de rapide.

1. Amesteca ingredientele uscate (dupa ce le-ai masurat corect) intr-un castron care este destul de mare, inca sa nu dai pe afara. E mai bine sa eviti mizeria decat sa o cureti dupa.

2. Combina ingredientele umede intr-un blender, nu intr-un castron. Le vei amesteca mai bine si vei face si mai putina dezordine.

3. Amesteca usor cu o spatula sau cu o lingura de lemn, pana cand nu mai exista cocoloase din faina sau alte ingrediente uscate. Totusi, tine minte ca aluatul nu trebuie sa arate perfect.

4. Daca ti se pare ca briosele tale sunt prea uscate, incearca sa inlocuieste uleiul cu iaurt. Vei reduce si din calorii, dar si din grasimi.

5. Daca nu ai o tava de calitate pentru briose, e mai bine sa folosesti forme din hartie, de unica folosinta. Nu trebuie sa le speli si vei face mult mai putina dezordine.



6. Coace-le la temperatura din reteta, insa aminteste-ti sa le verifici inainte de timpul stabilit. Astfel, poti evita arderea acestora. Daca varful brioselor este rumenit insa ele nu sunt inca bine patrunse, muta-le mai jos in cuptor si pune o bucata de hartie de copt pe gratarul de desupra lor, pentru a nu le mai permite sa se rumeneasca.

7. Stafidele si alte fructe confiate pot fi resuscitate inainte de a le folosi in briose. Pune-le in apa clocotita.

8. Ingredientele uscate si cele umede nu se masoara cu aceleasi ustensile. Asigura-te ca pui cantitatile corecte din fiecare ingredient.

9. Daca folosesti o tava din metal, scoate briosele cat mai repede din aceasta, pentru a evita sa se transfere vreo aroma.

10. Odata ce ai o reteta de baza pe care o stapanesti, poti incepe sa improvizezi. Adauga alte arome, fructe confiate si alege un topping delicios.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-08-19 Vizualizari: 1640


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci briose excelente, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Ce este masa de Craciun fara o pastrama de porc delicioasa servita familiei si invitatilor?
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro