193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa alegi cerealele pentru micul dejun

Cum sa alegi cerealele pentru micul dejun

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa alegi cerealele pentru micul dejun
Cu atatea varietati de cereale, cu ciocolata, cu iaurt sau cu fructe confiate, e si greu sa le alegi pe cele mai sanatoase. Etichetele te pot induce in eroare cu tot felul de formulari de tipul: „fara zahar” sau „cu cereale integrale”. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi cele mai bune cereale pentru un mic dejun sanatos si copios.

Fibre
Cauta sa obtii fibre din cereale integrale. Acestea ar trebui sa fie notate pe eticheta ca primele ingrediente.

Limiteaza consumul de sodiu
Unele cereale sunt atat de sarace in calorii, incat vei fi tentat sa mananci mai multe. Insa, daca iti dublezi portia, e posibil sa consumi pana la jumatate din doza zilnica necesara de sodiu. Majoritatea cerealelor contin cam 200 mg de sodiu per portie, iar laptele contine si el in jur de 100 mg per ceasca.



Evita zaharul
Zaharul trebuie sa fie printre ultimele ingrediente (asta inseamna ca nu e foarte mult). De asemenea, uita-te cu atentie dupa diferite forme ale acestuia, sub alte nume, precum sirop, concentrat de fructe etc.
Multe tipuri de cereale folosesc fructe deshidratate care au fost acoperite cu zahar. E mai bine sa adaugi fructe proaspete sau fructe deshidratate, fara adaos de zahar.

Adauga proteine
Incearca cerealele alaturi de iaurtul grecesc, care are destule proteine incat sa te faca sa te simti satul. Vrei o alternativa vegana? Incearca iaurtul din soia. Unele varietati contin pana la 10 grame de proteine.

Regula de 5
Pentru a-ti fi mai usor sa alegi cerealele potrivite, tine minte regula de cinci. Ea spune ca trebuie sa alegi cereale cu cel putin cinci grame de fibre per portie si mai putin de cinci grame de zahar.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-04 Vizualizari: 1206


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa alegi cerealele pentru micul dejun, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro