193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu unt

Cum sa gatesti cu unt

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu unt
Probabil esti la curent cu beneficiile folosirii unui unt de calitate pentru tot felul de prajituri si aluaturi. Dar, stiai ca untul este foarte bun si pentru alte mancaruri?

Aromele naturale si dulci prezente in unt merg foarte bine alaturi de multe alimente. Untul ofera si o consistenta moale si cremoasa, care este foarte importanta in sosuri.
Atunci cand gatesti cu orice fel de grasime, e important sa ai in vedere gustul si textura pe care o ofera mancarii. Atunci cand faci legume sote, ingredientele pot absorbi cu usurinta aroma grasimii. Poti observa acest lucru abia in rezultatul final. In supe si tocanite, grasime pot fi adaugate in timpul prepararii si scoase mai tarziu, gustul lor ramanand.
Cand gatesti cu unt, e important sa nu-l incalzesti pana incepe sa scoata fum. Acesta este semnalul ca el incepe sa se descompuna. Untul e potrivit pentru preparate care au nevoie de caldura slaba sau moderata.

Pentru prajit
Untul merge excelent pentru a praji felii subtiri de carne, cand tot ce vrei e sa se rumeneasca putin. De asemenea, e potrivit atunci cand prepari legume care au fost taiate in bucati egale. Ca sa prajesti in unt, incalzeste tigaia la foc mediu si adauga untul. Atunci cand s-a topit, adauga ingredientele.



Pentru caramelizat
Alimentele caramelizate au un gust dulce, natural. Pentru acest lucru, taie legumele subtire si gateste-le intr-o cantitate mica de unt. Foloseste un foc slab, timp de 10 minute. Ele vor incepe sa se caramelizeze si sa devina mai dulci.

Pentru sosuri
Untul are o aroma deosebita care se potriveste cu foarte multe sosuri. El este esential in sosurile clasice albe, dar poate fi adaugat si in cele de tomate. Alaturi de unt, poti adauga suc de lamaie, patrunjel, vin rosu sau alb, otet sau chiar mustar.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-09 Vizualizari: 967


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu unt, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro