Lifestyle
5 reguli pentru pachetul de serviciu

Indiferent daca iti pregatesti mancarea pentru serviciu sau ca faci pachetelul pentru copii, trebuie sa fii sigur ca impachetezi alimente potrivite. Iata cateva sfaturi pentru a face mereu un pachet sanatos, care sa te tina departe de toxiinfectiile alimentare.
1. Unele alimente nu sunt potrivite pentru pachete
Exista diverse mancaruri care, pur si simplu, nu isi au locul in pachetul pentru serviciu. Daca prepari o salata Caesar, de exemplu, nu folosi galbenusuri crude. De asemenea, nici sushi nu e o alegere inteleapta.
2. Pastreaza totul curat
Regulile de baza se aplica si in cazul alimentelor impachetate: spalatul mainilor, al fructelor, al instrumentelor de bucatarie etc. Poate sunt chiar mai importante, deoarece bacteriile se pot dezvolta in alimentele care stau mult timp pana sa fie consumate. Ai mare grija sa nu contaminezi mancarea.
3. Temperaturile sunt importante
Mancarurile reci trebuie sa fie pastrate reci pentru cat de mult timp posibil, iar cele calde trebuie sa fie tinute la caldura. Investeste intr-un termos de calitate pentru cafea si ceaiuri. Incalzeste-l cu apa fierbinte timp de cateva minute, abia apoi pune bauturile fierbinti. Pentru mancarurile reci, foloseste genti frigorifice.

4. Curata recipientele
Este esential sa cureti recipientele imediat cum ajungi acasa. Fie ca folosesti masina de spalat vase, fie ca le speli de mana cu apa si detergent de vase, nu uita acest pas esential. Nu e bine sa lasi resturile si petele de mancare pe vase.
5. Arunca resturile perisabile
Orice aliment perisabil care ti-a ramas de la pranz, trebuie sa fie aruncat atunci cand ajungi acasa. Chiar daca iti poate parea rau sa arunci sandwich-uri aproape neatinse, e mai bine decat sa le lasi asa.
1. Unele alimente nu sunt potrivite pentru pachete
Exista diverse mancaruri care, pur si simplu, nu isi au locul in pachetul pentru serviciu. Daca prepari o salata Caesar, de exemplu, nu folosi galbenusuri crude. De asemenea, nici sushi nu e o alegere inteleapta.
2. Pastreaza totul curat
Regulile de baza se aplica si in cazul alimentelor impachetate: spalatul mainilor, al fructelor, al instrumentelor de bucatarie etc. Poate sunt chiar mai importante, deoarece bacteriile se pot dezvolta in alimentele care stau mult timp pana sa fie consumate. Ai mare grija sa nu contaminezi mancarea.
3. Temperaturile sunt importante
Mancarurile reci trebuie sa fie pastrate reci pentru cat de mult timp posibil, iar cele calde trebuie sa fie tinute la caldura. Investeste intr-un termos de calitate pentru cafea si ceaiuri. Incalzeste-l cu apa fierbinte timp de cateva minute, abia apoi pune bauturile fierbinti. Pentru mancarurile reci, foloseste genti frigorifice.

4. Curata recipientele
Este esential sa cureti recipientele imediat cum ajungi acasa. Fie ca folosesti masina de spalat vase, fie ca le speli de mana cu apa si detergent de vase, nu uita acest pas esential. Nu e bine sa lasi resturile si petele de mancare pe vase.
5. Arunca resturile perisabile
Orice aliment perisabil care ti-a ramas de la pranz, trebuie sa fie aruncat atunci cand ajungi acasa. Chiar daca iti poate parea rau sa arunci sandwich-uri aproape neatinse, e mai bine decat sa le lasi asa.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-11 Vizualizari: 2214
Daca ti-a placut articolul 5 reguli pentru pachetul de serviciu, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta