193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 greseli atunci cand faci negrese

5 greseli atunci cand faci negrese

      Trimite pe mail Printeaza
5 greseli atunci cand faci negrese
Negresele sunt usor de facut, insa si cea mai mica scapare le poate distruge. Iata cateva greseli comune, pe care sa le eviti, pentru a face negrese perfecte:

1. Nu alegi reteta potrivita pentur tine
Exista doua feluri de negrese: cele pufoase si cele mai lipicioase. E foarte important sa stabilesti de dinainte ce fel de negrese vrei sa obtii. Daca iti plac cele mai consistente si cremoase, dar folosesti reteta gresita, vei fi dezamagit.

2. Nu lasi ciocolata sa se raceasca dupa ce ai topit-o
Atunci cand faci negrese, e imposibil sa nu trebuiasca sa topesti ciocolata. Chiar daca vrei sa te grabesti, e mai bine sa astepti cateva minute dupa ce ai topit ciocolata, inainte de a o amesteca cu ouale si zaharul. Altfel risti sa obtii o omleta.
Dupa ce ai topit ciocolata la foc mic, pune-o deoparte.



3. Nu folosesti tava corecta
Tava corecta este la fel de importanta ca orice ingredient din reteta. Negresele au nevoie, in general, de o tava de inaltime medie. Daca e prea inalta, vei obtine negrese subtiri si arse. Daca folosesti una prea mica, ele nu se vor coace destul.
Respecta reteta, insa tine mine ca o tava mai mica face negrese mai groase si are nevoie de mai mult timp de gatire. O tava mare are nevoie de mai putin timp, insa vei obtine negrese mai subtiri.

4. Astepti pana cand scobitoarea iese curata
Probabil ca stii testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca prajiturile sunt gata. Ei bine, daca scoti negresele dupa ce scobitoarea iese complet curata, vei fi dezamagit. Ele vor fi aproape arse. In loc sa fie pufoase si moi, vor fi uscate si se vor faramita.
Incepe sa le testezi cu 1-2 minute inainte de momentul in care crezi ca ar trebui sa fie gata. Scoate-le din cuptor cand pe scobitoare mai sunt cateva firimituri.

5. Tai negresele prea devreme
Mirosul de negrese proaspete este mai mult decat minunat. Desigur ca abia astepti sa le tai si sa le gusti, dar e mai bine sa rezisti tentatiei. Asteapta pana cand se racesc.
Odata ce le dai timp sa ajunga la temperatura camerei, aromele vor fi mai puternice, iar prajiturelele vor avea un gust mult mai bun decat atunci cand abia au fost scoase din cuptor.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-18 Vizualizari: 1073


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 greseli atunci cand faci negrese , aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro