193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ce poti gati cu spanac

Ce poti gati cu spanac

      Trimite pe mail Printeaza
Ce poti gati cu spanac
Spanacul este un aliment sanatos, gustos si foarte versatil. Frunzele pot fi consumate crude, in salate, dar el poate fi transformat si in multe feluri de mancare. Iata cateva idei prin care poti transforma o punga cu spanac intr-un adevarat festin.

1. Supe
Spanacul este excelent pentru supe. Se gateste repede si adauga culoare, nutrienti si o aroma foarte buna. O simpla supa de rosii poate fi imbunatatita cu putin spanac. De asemenea, el poate fi si ingredientul principal al supei. Tot ce trebuie este sa-l fierbi alaturi de un cartof, ceapa si putin usturoi. Nu uita de condimente.

2. Sos pesto
Spanacul poate transforma un sos pesto simplu intr-un sos pesto bestial. Va fi mult mai aromat decat daca ar contine doar busuioc. Foloseste 3 cesti de spanac, o ceasca de busuioc si ¼ ceasca menta proaspata. Combina-le cu usturoi, nuci maruntite, suc de lamaie si putin parmezan. Adauga putin ulei de masline si amesteca-le pana cand devin o pasta.

3. Sote
Spanacul se gateste foarte usor pe aragaz. Il poti face sote, cu putin usturoi, ulei de masline si suc de lamaie. Intotdeauna poti adauga si putin ardei iute, daca preferi. De asemenea, spanacul poate fi combinat cu sosul de tomate, deci incearca o reteta cu spanac, sos de tomate, scortisoara, chili, usturoi si ghimbir.



4. La cuptor
Stiai ca poti folosi spanac in alimentele coapte? Ei bine, afla ca e un mod foarte simplu prin care poti introduce mai multe legume in alimentatia ta. Poti adauga spanac in briose sau placinte. Vor fi delicioase, fara a fi considerate un desert. De asemenea, poti pune spanac si in aluatul pentru biscuiti. Vei obtine niste biscuitei excelenti pentru a-i manca cu diverse sosuri.

5. Prajit
Chiar si un aliment atat de bun poate fi pregatit intr-un mod mai putin sanatos, insa delicios si inofensiv daca este consumat cu moderatie. Spanacul prajit are un gust minunat. Il poti scufunda intr-un amestec de faina si condimente, apoi il poti praji pana cand devine crocant.

6. Paste
Spanacul este potrivit chiar si pentru paste. Acesta este perfect pentru sosuri, dandu-le acea consistenta cremoasa, mai ales celor pe baza de branza. El poate fi adaugat in orice reteta de paste sau chiar noodles. Il poti folosi si pentru a umple pastele ravioli.






Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-21 Vizualizari: 1994


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce poti gati cu spanac, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro