Tips & tricks
Sfaturi pentru cea mai buna placinta cu mere

Placinta de mere perfecta este usor crocanta, cu un blat cu aroma de unt si o umplutura de mere parfumate si delicioase. Probabil ca ai deja o reteta pentru placinta cu mere, dar iata cateva imbunatatiri care o vor transforma in cel mai bun desert.
1. Aluatul
Atunci cand vine vorba despre aluatul de placinte, toata lumea iubeste gustul de unt al acestora. Dar un aluat facut cu foarte mult unt este dificil, deoarece untul se topeste foarte repede, iar aluatul va fi lipicios si greu de intins.
Deci, poti folosi o combinatie de unt si grasime vegetala. Astfel, vei obtine un aluat usor de intins, excelent daca vrei sa faci o crusta cu o forma mai deosebita. Totusi, placinta nu va avea acelasi gust bine cunoscut de unt.
Un alt truc este sa folosesti unt, insa sa il tai si pui la congelator, inainte de a-l folosi. Astfel, iti va fi mai usor sa lucrezi cu aluatul.
2. Alege mere tari, nu extrem de dulci
Toate merele sunt bune la ceva, insa nu toate sunt potrivite pentru placinta. Ceea ce dorim de la merele noastre este un echilibru intre dulce si acrisor, intre o textura moale dar inca placuta, dupa coacere.
Cu cat merele sunt mai acrisoare, cu atat ele isi vor pastra mai bine culoarea dupa coacere. Merele Granny Smith, de exemplu, sunt acrisoare, insa nu prea se inmoaie la cuptor. Merele rosii devin mult prea moi, pe cand cele galbene sunt perfecte si le poti gasi in orice supermarket.

3. Foloseste scortisoara si nucsoara pentru arome puternice
Scortisoara este nelipsita in placintele cu mere, dar, daca pui prea multa, gustul ei poate fi coplesitor. Ca sa echilibrezi aromele, foloseste si nucsoara. O combinatie intre cele doua va oferi un gust minunat placintei, iar nucsoara va completa perfect scortisoara.
4. Foloseste indeajuns de multa faina
O alta problema a placintelor cu mere este sucul care se scurge atunci cand le tai. Poti incerca sa lasi merele la macerat inainte, pentru a reduce din suc, dar diferenta nu va fi prea mare. Ceea ce este, intr-adevar, de ajutor, este o cantitate corecta de agenti de ingrosare. Nu te zgarci la faina, deoarece ea este ingredientul care va tine zeama de mere deoparte, atunci cand vei felia placinta. De asemenea, dupa ce o scoti din cuptor, las-o sa se raceasca pentru 3-4 ore, iar sucurile vor fi absorbite.
1. Aluatul
Atunci cand vine vorba despre aluatul de placinte, toata lumea iubeste gustul de unt al acestora. Dar un aluat facut cu foarte mult unt este dificil, deoarece untul se topeste foarte repede, iar aluatul va fi lipicios si greu de intins.
Deci, poti folosi o combinatie de unt si grasime vegetala. Astfel, vei obtine un aluat usor de intins, excelent daca vrei sa faci o crusta cu o forma mai deosebita. Totusi, placinta nu va avea acelasi gust bine cunoscut de unt.
Un alt truc este sa folosesti unt, insa sa il tai si pui la congelator, inainte de a-l folosi. Astfel, iti va fi mai usor sa lucrezi cu aluatul.
2. Alege mere tari, nu extrem de dulci
Toate merele sunt bune la ceva, insa nu toate sunt potrivite pentru placinta. Ceea ce dorim de la merele noastre este un echilibru intre dulce si acrisor, intre o textura moale dar inca placuta, dupa coacere.
Cu cat merele sunt mai acrisoare, cu atat ele isi vor pastra mai bine culoarea dupa coacere. Merele Granny Smith, de exemplu, sunt acrisoare, insa nu prea se inmoaie la cuptor. Merele rosii devin mult prea moi, pe cand cele galbene sunt perfecte si le poti gasi in orice supermarket.

3. Foloseste scortisoara si nucsoara pentru arome puternice
Scortisoara este nelipsita in placintele cu mere, dar, daca pui prea multa, gustul ei poate fi coplesitor. Ca sa echilibrezi aromele, foloseste si nucsoara. O combinatie intre cele doua va oferi un gust minunat placintei, iar nucsoara va completa perfect scortisoara.
4. Foloseste indeajuns de multa faina
O alta problema a placintelor cu mere este sucul care se scurge atunci cand le tai. Poti incerca sa lasi merele la macerat inainte, pentru a reduce din suc, dar diferenta nu va fi prea mare. Ceea ce este, intr-adevar, de ajutor, este o cantitate corecta de agenti de ingrosare. Nu te zgarci la faina, deoarece ea este ingredientul care va tine zeama de mere deoparte, atunci cand vei felia placinta. De asemenea, dupa ce o scoti din cuptor, las-o sa se raceasca pentru 3-4 ore, iar sucurile vor fi absorbite.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-23 Vizualizari: 2101
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru cea mai buna placinta cu mere, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Nu faceti cumparaturile prea devreme ca sa nu folositi decat alimente proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta