193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu ulei de cocos

Cum sa gatesti cu ulei de cocos

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu ulei de cocos
Atunci cand vrei sa treci la un gatit mai sanatos, incepe prin a schimba uleiul de floarea-soarelui cu cel de cocos. Gatitul cu acest ulei nu este atat de dificil pe cat pare. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa faci din gatit o adevarata placere:

1. Este solid
Spre deosebire de majoritatea uleiurilor, cel de cocos este solid la temperatura camerei. In zilele friguroase de iarna acesta este la fel de tare ca o piatra. Pentru a-l putea folosi in aceste situatii, il poti topi pentru a-l turna mai apoi intr-o tava pentru facut gheata. In felul acesta vei putea sa-l folosesti direct si atunci cand este intr-o forma solida. Il poti tine si la frigider fara nicio problema.

2. Uleiul se va transforma in lichid la 36 de grade
Sa nu te sperii in cazul in care vei observa ca pe deasupra uleiului tau s-a format un fel de lichid ciudat. Este complet normal. De fapt, este posibil sa beneficiezi de ulei de cocos lichid doar atunci cand este mijlocul verii. In rest, poti folosi metoda de mai sus pentru a-ti usura munca.

3. Nu trebuie pus la frigider
Spre deosebirea de majoritatea uleiurilor nesaturate, uleiul de cocos nu trebuie tinut neaparat la frigider. Este rezistent la oxidare si poate fi cumparat si in cantitati mai mari fara sa-ti ocupe tot frigiderul.



4. Inlocuieste untul
Poti folosi uleiul de cocos ca si inlocuitor pentru unt. Tine minte un singur lucru, uleiul se va solidifica daca adaugi ingrediente reci, cum ar fi ouale sau laptele. Trebuie mai intai sa te asiguri ca toate sunt la temperatura camerei inainte sa le prajesti.

5. Uleiul virgin
Uleiul de cocos virgin este cel mai bun, dar daca nu iti place gustul lui poti folosi si altele. Singura conditie este sa nu cumperi ulei rafinat care a fost procesat cu solventi chimici.

6. Incalzirea
Daca vrei sa topesti ulei de cocos, cel mai bine este sa o faci intr-o tigaie la foc mic. Acesta se va topi la 36 de grade celsius, deci nu iti va lua foarte mult timp.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-25 Vizualizari: 2360


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu ulei de cocos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro