193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa mananci paste fara sa te ingrasi

Cum sa mananci paste fara sa te ingrasi

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa mananci paste fara sa te ingrasi
Atunci cand incerci sa-ti tii greutatea sub control privesti carbohidratii ca pe o mancare interzisa. Pastele? Nici nu mai visezi la ele. Afla, totusi, ca nu trebuie sa le elimini de tot din dieta, pentru ca ele sunt sanatoase si chiar te pot ajuta. Iata cum te poti bucura in continuare de paste delicioase.

1. Nu le evita complet
Daca elimini din dieta ta o mancare pe care o iubesti, nu vei face decat sa o doresti si mai mult. Cand vei ceda si o vei manca, intr-un final, e foarte posibil sa faci abuz. Daca, de exemplu, iti plac taiteii noodles, nu ii scoate de tot din dieta. Mananca-i din cand in cand, in cantitati moderate.

2. Concentreaza-te pe arome
E mai putin probabil sa mananci prea mult, atunci cand fiecare inghititura pe care o iei are o aroma puternica si delicioasa. Prepara un sos din rosii sote, ulei de masline, usturoi si busuioc proaspat. Incearca un pesto nou, sau amesteca pastele cu proteinele tale preferate. O portie mica de paste te poate multumi, chiar daca nu te astepti la asta. Inlocuieste smantana grasa cu putin vin alb, pentru un sos incredibil de cremos.

3. Foloseste cereale integrale
Exista o diferenta intre a manca o chifla si o portie de paste de marimea unui pumn. Nu toti carbohidratii sunt creati in mod egal. Nutritonistii recomanda sa consumi cel putin 40% din caloriile zilnice din carbohidrati, iar acestia sa provina, de preferat din mancaruri integrale.
Incearca pastele integrale sau fii aventuros si testeaza pastele din orez brun sau chiar quinoa. Poti avea surprize placute!



4. Pune cat mai multe legume
Daca ai o leguma preferata, e timpul sa te bucuri de ea. De exemplu, adauga in paste o portie de ciuperci sote, dovlecei, rosii sau masline. Incearca pastele cu legume la cuptor si pune orice leguma cu frunze verzi gasesti prin frigider. Dupa ce se vor amesteca si vor iesi din cuptor, nici nu vei observa ca sunt acolo.

5. Serveste-le ca garnitura, nu fel principal
Concentreaza-te pe proteine si legume, ca fel principal. Pastele nu sunt decat o garnitura, alaturi de acestea, care sa le completeze. Prepara portii mici, de marimea unui pumn, cu un sos simplu de ulei de masline, suc de lamaie si parmezan ras. In acest fel, te poti bucura de carbohidrati fara sa-ti ruinezi total dieta.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-10-05 Vizualizari: 1298


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa mananci paste fara sa te ingrasi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro