193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Glazureaza-ti tortul ca un profesionist

Glazureaza-ti tortul ca un profesionist

      Trimite pe mail Printeaza
Glazureaza-ti tortul ca un profesionist
S-au dus zilele torturilor si prajiturilor glazurate inegal, cu straturi de blat de diferite marimi. E timpul sa inveti sa-ti imbraci tortul in glazura ca un profesionist. Urmeaza aceste sfaturi si descopera cat de simplu este, de fapt.

1. Pregateste-ti tortul
E important sa pornesti corect de la inceput. Dupa ce ai copt si lasat la racit blatul pentru tort, e timpul sa tai straturile. Folosesti un cutit lung cu zimti, deoarece iti trebuie o suprafata plata si dreapta pentru glazura.
Dupa ce ai taiat straturile, pune in cuptor toate bucatelele taiate de pe margini. Lasa-le acolo pana devin crocante, apoi scoate-le si lasa-le la racit. Cand le poti atinge, transforma-le in mici firimituri, pe care le vei folosi la final.

2. Foloseste sirop
Nimanui nu-i place un tort uscat, asa ca e mai bine sa eviti astfel de retete. Mai mult decat atat, siropul va prelungi viata tortului. Unge fiecare strat de blat cu un sirop simplu. Poti folosi ierburi si condimente, pentru a crea siropuri aromate. De exemplu, poti combina esenta de vanilie cu putina lamaie.

3. Incepe sa imbraci tortul
Primul pas este sa trasezi o bordura rotunda, de-a lungul tortului. Aceasta va pastra restul de crema la locul ei, acolo unde o pui tu. De asemenea, nu va permite ca restul umpluturilor, daca folosesti, de exemplu, gem, sa curga pe margini.

4. Pune crema pe primul strat
Foloseste o lingura de inghetata pentru a masura cat de multa crema pui. Pune 2-3 linguri in centrul blatului (cam jumatate de cana). Foloseste o spatula cu care sa intinzi gentil crema spre margini.



5. Continua sa adaugi crema
Pune al doilea strat de blat peste primul si repeta pasii: unge cu sirop, fa marginea din crema si pune apoi restul. Repeta cu toate celelalte straturi ramase.

6. Ultimul pas
Deasupra tortului, pune o lingura in plus de crema si impinge-o usor spre margini, ca sa le imbraci si pe acestea. Pune tortul in frigider pentru cel putin 30 de minute, sau chiar peste noapte, daca poti. Ziua urmatoare, mai pune un strat de crema peste intreg tortul si foloseste firimiturile de blat pe care le-ai pastrat pentru a face un model interesant. De asemenea, il poti orna cu nuci macinate, intregi sau chiar forme din ciocolata rasa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-10-07 Vizualizari: 1724


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Glazureaza-ti tortul ca un profesionist, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro