Tips & tricks
Sfaturi pentru placinta cu dovleac

Dovlecii au aparut deja si nu e niciun secret ca oricine iubeste o placinta aratoasa si bine facuta. Iata cateva sfaturi care or sa te ajute sa prepari o placinta cu dovleac perfecta:
1. Foloseste nucsoara proaspata
E usor sa cumperi condimentele din supermarket, deja ambalate, insa cele proaspete sunt mult mai sanatoase. Cumpara nucsoara intreaga si da-o pe razatoare. Aceste minute in plus pe care i le oferi placintei tale se vor simti cu siguranta in rezultatul final.
2. Fa-ti singur blatul
Nu cumpara blaturi din comert, deoarece nu poti fi sigur de calitatea ingredientelor. Prepara-l singur, acasa, pentru ca nu e o reteta complicata.
3. Nu uita sa ungi cu ou
Ca sa obtii o crusta rumena si frumoasa, nu uita sa o ungi cu putin ou batut inainte de a o baga la cuptor.
4. Foloseste si zahar brun
Zaharul brun are un gust mult mai intens decat cel alb. Daca vrei sa obtii o placinta mai bogata, foloseste jumatate zahar brun, jumatate zahar alb.
5. Incalzeste cuptorul
E foarte important sa incalzesti cuptorul inainte de a baga placinta. Astfel, vei obtine o crusta crocanta si o textura foarte placuta.
6. Pune intai blatul la cuptor
Inainte de a adauga umplutura, pune blatul in cuptorul incalzit pentru cateva minute. Asta va impiedica blatul sa devina apos din cauza dovleacului.
7. Stoarce umplutura
Dovleacul contine destul de multa apa, iar daca nu il vei stoarce, el iti va umezi blatul prea mult.
1. Foloseste nucsoara proaspata
E usor sa cumperi condimentele din supermarket, deja ambalate, insa cele proaspete sunt mult mai sanatoase. Cumpara nucsoara intreaga si da-o pe razatoare. Aceste minute in plus pe care i le oferi placintei tale se vor simti cu siguranta in rezultatul final.
2. Fa-ti singur blatul
Nu cumpara blaturi din comert, deoarece nu poti fi sigur de calitatea ingredientelor. Prepara-l singur, acasa, pentru ca nu e o reteta complicata.
3. Nu uita sa ungi cu ou
Ca sa obtii o crusta rumena si frumoasa, nu uita sa o ungi cu putin ou batut inainte de a o baga la cuptor.
4. Foloseste si zahar brun
Zaharul brun are un gust mult mai intens decat cel alb. Daca vrei sa obtii o placinta mai bogata, foloseste jumatate zahar brun, jumatate zahar alb.

5. Incalzeste cuptorul
E foarte important sa incalzesti cuptorul inainte de a baga placinta. Astfel, vei obtine o crusta crocanta si o textura foarte placuta.
6. Pune intai blatul la cuptor
Inainte de a adauga umplutura, pune blatul in cuptorul incalzit pentru cateva minute. Asta va impiedica blatul sa devina apos din cauza dovleacului.
7. Stoarce umplutura
Dovleacul contine destul de multa apa, iar daca nu il vei stoarce, el iti va umezi blatul prea mult.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-10-14 Vizualizari: 1286
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru placinta cu dovleac, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta