193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa folosesti sucul de rosii

Cum sa folosesti sucul de rosii

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa folosesti sucul de rosii
Rosiile sunt sanatoase, delicioase si foarte versatile. Nu-i de mirare ca foarte multa lume alege sa faca suc de rosii in casa. Te-ai decis si tu sa-l prepari si nu stii cum sa il folosesti? Iata cateva intrebuintari.

1. Bea-l simplu
Rosiile contin minerale si vitamine esentiale, precum potasiul, licopenul, vitaminele C, A si B6. Ca orice antioxidant, licopenul este benefic pentru organism si lupta impotriva multor tipuri de cancer si boli ale inimii. Daca nu-ti place gustul sucului de rosii, il poti amesteca cu alte fructe sau legume, precum castravete, morcov, telina sau suc de mere.

2. Foloseste-l la mancaruri cu carne
In loc sa folosesti apa pentru a fierbe mancarurile cu carne, foloseste suc de rosii. Are mai mult acid si ajuta carnea sa se inmoaie mai bine. Datorita acestei aciditatii, sucul de rosii poate fi si o marinata foarte buna. Are mai putin acid decat sucul de lamaie, deci este o alegere buna si pentru cei care cauta ceva mai bland.

3. Amesteca-l in supe
Multe supe, de la supa simpla de rosii pana la gazpacho, folosesc sosul de rosii ca baza. Chiar daca o supa buna nu are nevoie neaparat de suc de rosii, tot poti inlocui o parte din apa cu putin suc. Ii vei da o alta aroma.



4. Fierbe pastele sau orezul
Orezul si pastele se fierb, in general, in apa, insa le poti da putin gust de rosii daca le fierbi in suc. Poti inlocui toata apa cu suc de rosii, sau doar amesteca o cantitate mica in apa, pentru un gust mai slab. Si pastele si orezul absorb foarte bine aromele in timp ce fierb, deci chiar daca vei folosi foarte putin suc de rosii ele tot vor capata un gust nou si placut.

5. Fa un sos
Sucul simplu de rosii este prea lichid pentru a face un sos pentru spaghete, insa tot il poti folosi pentru a face un sos cu putine calorii pentru paste, legume sau carne. Adauga-i cateva ierburi, precum organo sau busuioc si ingroasa-l cu o lingurita de amidon de porumb.

6. Fa-ti propriul dressing pentru salate
Daca amesteci sucul de rosii cu putin ulei de masline si putin otet, vei obtine un dressing delicios, numai bun pentru salate. Poti adauga si alte ingrediente, precum busuioc, usturoi, paprika si suc de lamaie. Vei avea un dressing original si delicios, asemanator celor frantuzesti sau catalane.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-10-16 Vizualizari: 839


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa folosesti sucul de rosii, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro