193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu ghimbir (I)

Cum sa gatesti cu ghimbir (I)

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu ghimbir (I)
Ghimbirul creste in principal in Australia, Jamaica, China si Africa, dar poate fi gasit in orice supermarket. Este un ingredient foarte popular in multe mancaruri si poate fi folosit chiar si in ceaiuri. Iata cateva sfaturi despre cum sa-l alegi și folosești în mâncăruri.

1. Cauta radacinile mai mari
Cauta-le pe cele care sunt cele mai mari si mai umede. De asemenea, cauta radacinile care au forme dreptungiulare, cu cat mai putine umflaturi posibile. Va fi mult mai usor sa le cureti si sa le prepari. Aceste radacini pot fi tinute in congelator pana la 6 luni, deci sa nu-ti fie teama sa cumperi mai multe decat ai nevoie pentru reteta actuala.

2. Alege radacinile solide
Gaseste radacinile cele mai solide si colorate uniform. Nu vrei sa cumperi nimic ce pare sa fie plin de riduri, prea moale sau plin de mucegai.

3. Mirosul
Aceste radacini au un miros puternic si intepator. Cele de calitate vor avea un miros de piper sau o aroma de citrice. Daca este proaspata, atunci ar trebui sa aiba cel putin mirosul intepator.

4. Decojirea
Taie doar cat iti trebuie. Daca urmaresti o anumita reteta, foloseste exact cat scrie in instructiuni. De obicei marimea este specificata in centimetri. Cateodata vei vedea instructiuni de genul “un deget de ghimbir”, ceea ce este exact ceea ce pare, o bucata de ghimbir cat degetul tau. Tine minte totusi ca ghimbirul are un gust destul de puternic, asa ca daca nu ai o reteta, atunci cel mai bine ar fi sa incepi cu o cantitate mai mica dupa care sa degusti.



5. Foloseste o lingura de metal pentru a da coaja la o parte
O lingura este cel mai bun mod de a curata ghimbirul deoarece este rapid, usor si nu vei irosi niciun pic de ghimbir.

6. Alta optiune
Daca ai probleme in a face asta cu o lingura, atunci poti folosi un aparat special pentru cojit sau un cutit mic. Aceasta este o metoda mai rapida, dar beneficiul metodei cu lingura este ca nu vei irosi ghimbir.

7. O poti lasa intacta
Multe retete specifica faptul ca nu este nevoie sa decojesti ghimbirul. Tot ce trebuie sa faci este sa il tai.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-10-19 Vizualizari: 1707


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu ghimbir (I), aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro