193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» 5 sfaturi pentru a imbunatati orice sos de rosii...

5 sfaturi pentru a imbunatati orice sos de rosii

      Trimite pe mail Printeaza
5 sfaturi pentru a imbunatati orice sos de rosii
Cand vine vorba de sosul de rosii, toata lumea are deja o reteta preferata, indiferent daca foloseste rosii proaspete sau la conserva. Totusi, e important ca sosul tau sa fie cat se poate de aromat. Iata cum poti aduce cateva imbunatatiri sosului tau de rosii.

1. Foloseste vin
Atat vinul rosu, cat si cel alb merg foarte bine in sosurile de rosii. Cel rosu ii da un gust mai bogat si mai puternic, in timp ce vinul alb da o dulceata fructata. Adauga vinul atunci cand incepi sa prepari sosul, imediat dupa ce s-au inmuiat legumele. Apoi, lasa-l sa se gateasca si sa se absoarba. Alcoolul se va evapora, in timp ce aromele vor ramane.

2. Coace rosiile inainte
Indiferent daca folosesti rosii proaspete sau din conserva, coace-le inainte sa le pui in sos. E un pas simplu, insa esential. Rosiile coapte au o aroma mult mai puternica si mai delicioasa, iar sosul va iesi mult mai bun.



3. Adauga putin parmezan
Data viitoare cand mai ai o bucata mica de parmezan uitata prin frigider, nu o arunca, ci pune-o in sosul de rosii. Rade-o si pune-o in sos imediat ce acesta incepe sa clocoteasca. O parte s-ar putea chiar sa se dizolve.

4. Amesteca putin unt
Si o singura lingura de unt iti poate schimba integral reteta, in bine, desigur. Untul are puterea de a face orice sos mai bogat si mai catifelat.

5. Incearca cu ansoa
Probabil ca nu ti se pare o idee prea buna, momentan, dar asteapta. Afla ca sosul tau nu va prinde vreun gust ciudat de peste. Doar un singur file sau o lingura de pasta de ansoa va crea un gust subtil si delicios.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-11-06 Vizualizari: 960


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 sfaturi pentru a imbunatati orice sos de rosii, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro