193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa faci sandwich-uri mai bune

Cum sa faci sandwich-uri mai bune

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa faci sandwich-uri mai bune
Sandwich-urile sunt potrivite pentru orice masa a zilei, sunt delicioase si usor de transportat. Chiar daca ele par usor de pregatit, pentru a te bucura de un sandwich cu adevarat gustos, trebuie sa respecti cateva reguli simple.

1. Foloseste sosuri
Sosurile sau cremele puse intr-un sandwich sunt cele care nu-i permit sa devina uscat, ci ii dau o aroma si o textura mult mai placuta. Cele mai folosite alimente sunt mustarul si maioneza, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti aici. Crema de branza este si ea o idee foarte buna. Poti experimenta cu diverse sosuri: vinnaigrete, sos pesto, sos barbeque sau salsa, daca vrei ceva mai picant.

2. Alege painea potrivita
Alege painea in functie de tipul de sandwich pe care urmeaza sa il prepari. Daca vei folosi o paine moale si pufoasa pentru umpluturi apoase, vei obtine mai mult un burete, nu masa de pranz. Ca o regula generala: cu cat e mai apoasa umplutura, cu atat painea trebuie sa fie mai uscata si mai densa. O coaja groasa ajuta, de asemenea. Poti folosi si tortilla, in loc de paine. Ea tine ingredientele pe loc mai bine decat majoritatea tipurilor de paine.

3. Alege toppingurile
Rosiile si salata sunt toppinguri minunate pentru un sandwich. Ii dau o textura crocanta si un gust fresh. Totusi, ele contin foarte multa apa, ceea ce poate dauna unui sandwich, daca nu este mancat cat de repede posibil. Din fericire, exista o multime de legume care pot astepta o perioada mai mare de timp, pana sa fie consumate. De exemplu, da-le o sansa ardeilor, spanacului sau castravetilor.



4. Scapa de marginile umede
Intinde maioneza, unt sau crema de branza pe marginile feliilor de paine, pentru a crea un fel de sigiliu. Astfel, umpluturile nu vor mai da pe afara si nu te vei trezi cu margini ude. Si mai bine, daca vrei sa-ti pui ingrediente precum rosii sau castraveti murati, e mai bine sa le aduci separat, intr-o punguta. Pune-le pe sandwich abia in momentul in care il mananci.

5. Imblanzeste ceapa
Ceapa este un ingredient bun pentru sandwich-uri, dar trebuie s-o „ajustezi” putin pentru a o putea consuma cruda. Exista doua metode prin care poti face asta. Prima este sa pui feliile de ceapa la inmuiat in apa cu gheata, pentru 20 de minute. Dupa ce le scoti, tamponeaza-le cu un servetel. Alta metoda presupune sa pui sare peste feliile de ceapa, sa le freci putin, apoi sa clatesti si sa le usuci.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-11-11 Vizualizari: 1546


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa faci sandwich-uri mai bune, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro