193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu arpacas

Sfaturi pentru gatit cu arpacas

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu arpacas
Arpacasul este un aliment sanatos si foarte versatil. Chiar daca el nu e foarte popular, e timpul sa il integrezi in alimentatia ta si sa te bucuri de beneficiile lui. Iata cateva sfaturi pentru a gati cu arpacas.

1. Foloseste apa in care a stat la inmuiat
Dupa ce ai lasat arpacasul la inmuiat, peste noapte, strecoara zeama ramasa si pastreaz-o. O poti folosi in alte mancaruri si supe, deoarece contine amidon care va da un gust dulceg mancarurilor.

2. Sare
E important sa tii minte sa nu adaugi sare cat timp arpacasul sta la inmuiat. Sarea poate impiedica procesul de absorbtie al apei. Pune-o abia la sfarsit.

3. Supa de arpacas
Supa de arpacas e foarte simplu de facut. Adauga o cana/ o cana si jumatate de arpacas la 8 cani de supa de legume. Adauga si o conserva de rosii, o ceapa, 4 morcovi, telina si trei cartofi rosii. Foloseste ierburi precum busuiocul si rozmarinul si asezoneaza cu sare si piper. Fierbe pentru 40-45 de minute.



4. Unde tii arpacasul
Daca ai tinut vreodata arpacasul sau orice alte cereale in dulapul din bucatarie? Atunci e posibil sa te fi trezit cu mici ganganii prin el. E foarte important sa il tii in frigider, tocmai pentru a evita acest scenariu neplacut.

5. Congeleaza-l
Poti congela arpacasul dupa ce l-ai gatit. Asigura-te ca s-a racit complet inainte de a-l pune la congelator. Il poti tine in frigider peste noapte, inainte de a-l ingheta. Astfel vei fi sigur ca este destul de rece. Pune-l in pungute pe care le poti sigila dupa. Noteaza data pe ele si consuma-l in maximum 3 luni.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-11-16 Vizualizari: 1660


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu arpacas, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro