193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru un tiramisu perfect

Sfaturi pentru un tiramisu perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru un tiramisu perfect
Prajitura tiramisu este delicioasa, mai ales atunci cand este facuta ca la carte. Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti cu o prajitura mult prea apoasa? Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii mereu un tiramisu perfect.

1. Inmuierea piscoturilor
Piscoturile sunt crocante cand le scoti din cutie, insa nu au nevoie de prea mult lichid pana cand sa devina apoase. Prea multa cafea si deja ai obtinut o supa, nu o prajitura.
In loc sa inmoi piscoturile in cafea, mai bine toarna putina cafea intr-o farfurie. Apoi, ia piscoturile pe rand si trece-le usor prin cafea, fara sa le lasi prea mult. Alta solutie ar fi sa folosesti o pensula, pe care sa o inmoi in cafea, apoi sa ungi piscoturile.
Tine minte ca piscoturile vor absorbi ocum si lichidul din crema, in timp ce stau in frigider, asa ca nu le inmuia prea mult de la inceput. Astfel, vei obtine o prajitura mult prea apoasa, greu de mancat si inestetica.

2. Nu o lasa prea mult
E adevarat ca un tiramisu are nevoie sa stea in frigider pentru cateva ore, pentru a se inmuia si pentru a deveni perfect pentru a fi servit. Totusi, daca vei astepta prea mult ea se va umezi in exces, si iar va fi neplacut. Un tiramisu trebuie sa stea la frigider cel putin 2 ore si cel mult 8. Niciodata mai mult decat atat.



3. Rezista la frigider si congelator
Daca vrei sa o pregatesti cu cateva zile inainte, tine minte ca aceasta prajitura rezista foarte bine in congelator. Nu trebuie decat sa invelesti recipientul in folie de plastic si sa-l pui in congelator. Pentru a dezgheta prajitura, tot ce ai de facut este sa o scoti si sa o lasi la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Chiar si atunci cand este partial inghetat, tiramisu este delicios, deoarece seamana cu un tort de inghetata.

4. Calitatea produselor
Ca in cazul oricarei prajituri, calitatea produselor este cea mai importanta. Daca folosesti lichior, investeste intr-unul de calitate. Un lichior ieftin poate ruina total un tiramisu. De asemenea, si cafeaua si ciocolata trebuie sa fie de buna calitate, pentru o prajitura reusita.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-11-18 Vizualizari: 2163


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru un tiramisu perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro